Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Karsten Warholm satte ny norsk rekord på 400 meter

Warholm med norgesrekord i sesongdebuten

Karsten Warholm sesongåpnet på hjemmebane under lørdagens «Dimna Games» og ga publikum valuta for pengene med 45,88 og norgesrekord på 400 meter.

Ulsteinvik  20180127.
Karsten Warholm etter at han løp inn til seier på 400 meter under Dimna Games 2018 i Ulsteinvikhallen lørdag.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
Ulsteinvik 20180127. Karsten Warholm etter at han løp inn til seier på 400 meter under Dimna Games 2018 i Ulsteinvikhallen lørdag. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Warholm senket dermed sin egen norgesrekord innendørs med åtte hundredeler. Den forrige rekorden satte verdensmesteren i samme hall for om lag ett år siden. Tiden er også årsbeste i Europa.

Polske Patryk Adamczyk var nærmest å følge Warholm med tiden 47,75. VM-kravet er på 46,70.

Warholm ble den store vinneren under Idrettsgallaen med tre priser på nyåret. Det sensasjonelle VM-gullet på 400 meter hekk ga ham et kraftig favorittstempel før utdelingen.

Warholms treningspartner Amalie Iuel løp under samme stevne og noterte seg for 53,35 på 400 meter. Det holdt til suveren seier. Hennes egen rekord innendørs på distansen er 52,52.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!