<strong>MØTER VERDENSMESTEREN:</strong> Karsten Warholm skal konkurrere mot Pavel Maslak i Ulsteinvik. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
MØTER VERDENSMESTEREN: Karsten Warholm skal konkurrere mot Pavel Maslak i Ulsteinvik. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Warholm møter verdensmesteren på hjemmebane

Karsten Warholm (22) har skaffet seg sterkest mulig motstand når han inviterer til stevne hjemme i Ulsteinvik 25. januar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Der skal Dimna-løperen forsøke å tukte Pavel Maslák. Tsjekkeren er regjerende og trippel verdensmester på 400 meter hekk innendørs.

- Jeg har ekstremt lyst til å vinne mot verdensmesteren hjemme i Ulsteinvik, sier Warholm i en pressemelding.

Warholm dro rett på treningsleir i Tenerife etter å ha mottatt prisen som Årets forbilde på Idrettsgallaen sist lørdag.

- Vi kunne knapt kunne funnet bedre motstand, og det er stor fallhøyde. Men det er slik vi liker det. Ingenting er som å ta den hardeste utfordringen. Bare tanken på en seier mot han som regnes som gud på 400 meter innendørs er motiverende i seg selv, sier han.

Tsjekkeren har vunnet 400-meteren under innendørs-VM i 2014, 2016 og nå sist i 2018. Han har løpt 45,24 på distansen innendørs. Det er 0,35 sekunder raskere enn Warholms norske rekord innendørs.

I stevnet på Sunnmøre er målet å slå Maslak og samtidig sette norsk rekord.

Karoline Bjerkeli Grøvdal, Amalie Iuel og Hedda Hynne er andre norske toppløpere som skal i aksjon i Ulsteinvik.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer