Klubben i mitt hjerte: Karsten Warholm, friidrett

Warholm om bygde­kjærlighet og vinnerkultur: - Jeg har blitt vant til motvind

Karsten Warholm vet hvor han kommer fra. Nå gir Warholm-effekten troen på nye superstjerner fra den lille sunnmørskommunen.

GULLGUTT: Karsten Warholm ble hele Norges gullgutt da han gikk til topps i friidretts-VM. Han forteller om oppveksten i Ulsteinvik og den kommende generasjonen. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
GULLGUTT: Karsten Warholm ble hele Norges gullgutt da han gikk til topps i friidretts-VM. Han forteller om oppveksten i Ulsteinvik og den kommende generasjonen. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
  • Stem på din klubb på www.klubbenimitthjerte.no.

(Dagbladet): - Jeg må få hilse til alle hjemme i Ulsteinvik, fordi dere er helt fantastiske. Jeg elsker dere, uttalte Karsten Warholm i seiersintervjuet på direktesendt fjernsyn etter å ha tatt VM-gull på 400 meter hekk.

I øyeblikket der han hadde beseiret verden, og verdens øyne var rettet mot han, ble tankene sendt tilbake til hjembygda med rundt 8000 innbyggere. Det var ikke et budskap om at «Jeg er best», men heller «Vi er best», 21-åringen ønsket å formidle.

Et uvanlig karaktertrekk for en ung mann, men det sier også noe om betydningen identitet og tilhørighet har for Warholm.

Stolthet og fordom

Spør du en sunnmøring om Sunnmøre, vil du ofte få et litt ovenpå og i overkant lokalpatriotisk svar tilbake. Det er et stolt folkeslag, definert av fjell, fjorder, hav og gründerånd.

Warholm selv legger heller ikke skjul på sin lokale stolthet.

- Jeg er faktisk veldig lokalpatriot, og det med god grunn. Jeg vil kalle meg en sunnmørspatriot, med ekstra kjærlighet for Ulsteinvik og Dimna IL. Jeg har mange gode minner knyttet til området.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer