Warholm om eget superløp: - Litt dumt

Karsten Warholm frykter at rivalene får mer motivasjon etter det han leverte på Bislett.

KALASFORM: Karsten Warholm løp inn til ny bestenotering i verden på 300 meter hekk under Bislett-arrangementet «Night of Highlights». Video: NRK Vis mer
Publisert

BISLETT (Dagbladet): Karsten Warholm (25) stormet i mål på tiden 33,26 - og forbedret sin egen rekord på 300 meter hekk med over et halvt sekund.

Det store trekkplasteret til fredagens stevne «Night of Highlights» leverte som forventet - slik han også gjorde under samme øvelse forrige sommer.

- Jeg er veldig fornøyd med tiden. Jeg har holdt på lenge og vet at jeg er på et bra nivå, men bekreftelse er alltid deilig og noe jeg aldri blir lei av, så det smaker veldig godt og jeg er veldig stolt over den tiden jeg satt i dag. Det gir en god indikator og snart skal jeg ut og løpe 400 meter hekk, som virkelig teller, sier Warholm til Dagbladet.

FORNØYD DUO: Karsten Warholm og trener Leif Olav Alnes. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
FORNØYD DUO: Karsten Warholm og trener Leif Olav Alnes. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer

Samtidig innrømmer 25-åringen at han var både spent og nervøs før startskuddet gikk.

- Ja, veldig. Selv når du er på trening og får gode resultater og sånn, så er det alltid noe spesielt når du får på deg startnummer, når alle ser på, du får en offisiell tid og et ekstra press - men så er det et press som jeg liker å tro får fram det beste i meg, sier Warholm.

Warholms trener, Leif Olav Alnes, uttalte at han var «ekstremt fornøyd» og at det var et «fantastisk løp» av eleven.

- Det er store ord av Leif Olav, han pleier å være ganske moderat i uttalelsene, så jeg får ta det som en kompliment. Han prøver vel å spille meg opp, men så jekker han meg nok ned igjen ganske snart, sier Warholm med et smil.

VERDENSREKORD: Her setter Karsten Warholm ny verdensrekord i300 meter hekk på 33,26 sekunder. VIDEO: NRK Vis mer

- Litt dumt

Samtidig var det imponerende løpet et skremmeskudd til nordmannens rivaler. Og det er ikke bare positivt, ifølge hovedpersonen selv.

- Det viser at jeg er på et bra nivå, men jeg syns egentlig det er litt dumt å vise at man er så bra, fordi da skjerper de seg. Jeg skulle ønske på en måte at de kunne hvile litt og si: «Warholm er sikkert utdatert», men den gang ei.

Det er ventet at amerikanske Rai Benjamin (23) og Qatar-utøver Abderrahman Samba (25) blir de to argeste konkurrentene i sommerens OL. Hvor god kontroll har Warholm på det duoen leverer?

- Det er ufattelig vanskelig å si. Men det jeg vet, er at de er veldig gode, det har vi sett på tidene i år. Samba åpnet litt moderat, men vi vet at han kan dra noe opp av lomma når han trenger det. Det er veldig konkurranseutsatt og jeg har litt elsk-hat forhold til det, samtidig er det konkurrentene mine som alltid gjør at jeg pusher meg hvert år og som gjør at motivasjonen aldri går tom, sier han.

I STORFORM: Rai Benjamin. Foto: REUTERS/Ibraheem Al Omari/NTB
I STORFORM: Rai Benjamin. Foto: REUTERS/Ibraheem Al Omari/NTB Vis mer

- Veldig imponert

Benjamin vant blant annet et stevne i Doha og har også årsbeste i verden med tiden 47,13. Warholms europeiske rekord er for øvrig 46,87.

- Jeg er veldig imponert. Jeg vet hva som kreves for å levere slike tider. Han er dritgod og jeg kommer ikke til å få det billig i år, men det er litt av det som gjør konkurranse så gøy også, at det er slik. Samtidig så tror jeg alle vet at jeg ikke gir meg uten kamp. Det er det beste jeg kan gjøre og jeg kommer til å gjøre det hver gang, sier Warholm.

Trener Leif Olav Alnes (64) trekker også fram brasilianske Alison Dos Santos (21) som en av Warholms konkurrenter. Han var 19 hundredeler bak Benjamin i Doha nylig.

- Rai Benjamin er en fantastisk idrettsutøver. 400 meter hekk er kanskje en av de mest spennende øvelsene nå. Det har kommet en hel bølge utøvere, blant annet Dos Santos fra Brasil. Jeg tenker at dette er fantastisk for øvelsen, sier Alnes til Dagbladet.

TALENT: Alison Dos Santos. Foto: KARIM JAAFAR / AFP / NTB
TALENT: Alison Dos Santos. Foto: KARIM JAAFAR / AFP / NTB Vis mer

Han er ikke i tvil om at rivalene har god kontroll på det nordmannen leverer.

- Jeg tipper at de får det med seg, sier Alnes om Warholms fantomtid på 300 meter.

- Hvor god oversikt har dere over det de andre gjør?

- Brukbar oversikt. Det har jo ikke vært urovekkende mange løp. Du har jo det som var i USA, så har vi Doha og så er det en del videre stevner rundt om. Nå kommer jo Bislett Games, Stockholm og Monaco. Da får vi se, sier Alnes.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer