Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Henrik Ingebrigtsen og Karsten Warholm

Warholm om Ingebrigtsen-utspill:
- Sa han det? Han har lært seg spillet

Henrik Ingebrigtsen avfeier sine sjanser til å ta kongepokalen.

JAKTER SIN FJERDE KONGEPOKAL: Karsten Warholm har vunnet kongepokalen i NM tre år på rad. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
JAKTER SIN FJERDE KONGEPOKAL: Karsten Warholm har vunnet kongepokalen i NM tre år på rad. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BYRKJELO (Dagbladet): Henrik Ingebrigtsen innfridde favorittstempelet og løp inn til NM-gull på 5000 meter. Karsten Warholm innfridde samme stempel minutter etterpå, og tok sitt første NM-gull for året. Lørdag stiller han i finalen på 400 meter flatt, der han også er favoritt.

Warholm er dermed godt i gang i jakten på kongepokalen, som han allerede har vunnet tre år på rad.

Det er juryen som bestemmer hvem som vinner kongepokalen, og den skal gå til den mannen og den kvinnen som har stått for de beste prestasjonene under mesterskapet.

NM-GULL: Henrik Ingebrigtsen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
NM-GULL: Henrik Ingebrigtsen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

- Sa du det, Henrik?

Overfor TV 2 avfeide Henrik Ingebrigtsen sine sjanser til å ta kongepokalen. Han mener det er vanskelig for langdistanseløpere å vinne den. Det gjentok han også overfor Dagbladet:

- Jeg må løpe nesten verdensrekord for å ta den. Og det er vanskelig med disse forholdene, sier Ingebrigtsen.

Sandnes-løperen bedyrer også at han må løpe 5000 meter på under 13 minutter om han skal klare å slå Warholm. Konfrontert med utspillet, sier Warholm:

- Sa du det, Henrik? For en sjuking. Han har lært seg spillet nå. Han kjører det ned, så smeller han til senere, sier den nybakte europamesteren.

Men Warholm mener likevel at Ingebrigtsen har et poeng.

- Jeg er helt enig med han, skal jeg være ærlig. Det er like tungt for meg å springe alene. Vi må huske at vi har vært i Berlin og løpt foran titusenvis og kjent på hard konkurranse og mye press, så det er like mye antiklimaks for meg. Jeg prøver å tyne alt jeg kan. Jeg er ikke enig i sammenligningen, men det er lov å prøve seg, flirer Warholm.

Begynner å koste

Om Warholm skulle gjøre det bra i finalen på 400 meter flatt lørdag, kan han være en kandidat til å ta kongepokalen.

- Det er vanskelig å si. Det er en god søknad, men det er ingen garanti for å ta den. Det er det juryen som bestemmer, sier Warholm.

Den regjerende europa- og verdensmesteren synes det er like gøy å løpe NM som noe annet.

- Det er fantastisk gøy. For hvert år jeg klarer å ta et NM-gull, må jeg føle meg privilegert. Dette betyr noe for meg. Det var tøffe forhold i dag, men jeg synes jeg gjorde et godkjent løp, sier Warholm etter løpet.

Han innrømmer at han begynner å kjenne den tøffe sesongen i beina.

- Det begynner å koste. Jeg tror jeg skylder kroppen min litt pause nå når det tikker mot september, sier Warholm.

Hele Norges coronakart