Bislett Games 2019:

Warholm-rival trekker seg fra duellen

Karsten Warholm må vente på en ny mulighet til å slå Abderrahman Samba.

SKADET: Abderrahaman Samba feirer seieren under fjorårets Diamond League-stevne i Roma. Foto: REUTERS/Tony Gentile / NTB scanpix
SKADET: Abderrahaman Samba feirer seieren under fjorårets Diamond League-stevne i Roma. Foto: REUTERS/Tony Gentile / NTB scanpixVis mer

Til helga arrangeres årets Bislett Games, hvor flere fra den ypperste verdenseliten har meldt sin ankomst.

400-meter hekk er blant de mest spennende distansene, i hvert fall sett med norske øyne. Det har lenge blitt bygd opp til en storslagen kamp mellom Abderrahman Samba fra Qatar, Kyron McMaster fra De britiske Jomfruøyer, og det norske håpet, Karsten Warholm.

Nå har førstnevnte meldt avbud, bare en liten uke før konkurransen braker løs.

- Samba har pådratt seg en slimposebetennelse i hoften. Forbundet i Qatar vil komme med en offisiell redegjørelse i løpet av dagen, sier stevnedirektør Steinar Hoen.

FORBLØFFER: Amalie Iuel briljerer med sine språkegenskaper, slår tilbake mot Karsten Warholm og kommer med en avsløring. Samtidig forbauser Iuels lillesøster. Programleder: Øyvind Godø. Video/redigering: Kristoffer Løkås Vis mer

Warholm søker revansje

Samba var den raskeste mannen på distansen i fjor, og til tross for flere gode forsøk, klarte aldri Warholm å slå ham. Nå må nordmannen vente litt til på en ny sjanse til å tukte rivalen.

- Trist, men ikke noe vi kan få gjort noe med, sier Hoen.

Samba løp blant annet tidenes nest raskeste løp på distansen med tiden 46.98 i fjor. Warholm tok VM-gullet i London i 2017 med tiden 48,35, men siden den gang har konkurransen virkelig spisset seg til på 400-meter hekk.

Warholm har også forbedret seg kraftig siden den gang, og har en personlig rekord på 47,64. Det er bare ti hundredeler bak McMasters personlige bestenotering på distansen. Nå bygger arrangørene opp til en superduell mellom de to i stedet.

- Nå velger vi å fokusere på duellen mellom Karsten Warholm og Kyron McMaster. Sistnevnte har jo slått Warholm to ganger i Diamond League-finalen, så dette er en fin mulighet for Karsten til å få revansje, sier Hoen.