VANT: Karsten Warholm kunne juble for seier i Ulsteinvik. Foto: NTB scanpix
VANT: Karsten Warholm kunne juble for seier i Ulsteinvik. Foto: NTB scanpixVis mer

Karsten Warholm vant på hjemmebane

Warholm satte ny norsk rekord

Karsten Warholm knuste regjerende VM- og EM-mester Pavel Maslák på 400 meter innendørs på hjemmebane i Ulsteinvik. Med tiden 45,56 satte han norsk rekord.

22-åringen, som hadde bleket hår foran sesongstarten, slo dermed sin egen norske innendørsrekord på distansen med tre hundredels sekund. Samtidig satte han nordisk rekord.

- Fantastisk å ta begge rekordene. Dette betyr at jeg er i god form. Og det er ekstra stas å vinne på hjemmebane, sa Warholm til NRK etter løpet.

Maslák var ikke i nærheten av å henge med på Warholms tempo. Den tsjekkiske innendørsstjernen var i mål på 47,10. Han har vunnet tre strake gull på 400 meter flatt innendørs i både VM og EM.

Warholm, som er regjerende VM- og EM-mester på 400 meter hekk (utendørs), var selv initiativtaker til fredagens stevne i Ulsteinvik. Ifølge NRK var rundt 1400 tilskuere til stede under «Karsten Warholm International».

- Jeg har ekstremt lyst til å vinne mot verdensmesteren hjemme i Ulsteinvik. Vi kunne knapt kunne funnet bedre motstand, og det er stor fallhøyde. Men det er slik vi liker det. Ingenting er som å ta den hardeste utfordringen. Bare tanken på en seier mot han som regnes som gud på 400 meter innendørs, er motiverende i seg selv, sa Warholm, ifølge friidrett.no , i forkant av stevnet.

På kvinnenes 3000 meter var ikke Karoline Bjerkeli Grøvdal langt unna målet om å slå Ingrid Kristiansens norske innendørsrekord (8.50,26), men hun fikk det litt tungt mot slutten og krysset målstreken på 8.52,80.

Amalie Iuel måtte se seg slått av ungarske Evelin Nadhazy på 400-meteren. Hun var i mål på 55,01, mens vinnertiden var 54,07.