Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Karsten Warholm

Warholm sesongdebuterer:
- Vi skal «gunne» på

Leif Olav Alnes lover at eleven Karsten Warholm vil gi full gass fra første steg når 22-åringen sesongdebuterer i Diamond League-stevnet i Roma i kveld.

SESONGÅPNER: Karsten Warholm. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
SESONGÅPNER: Karsten Warholm. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

400-meterhekkløperen har vært solid på trening den siste tiden.

- Vi skal «gunne» på. Det er resepten vår. Alt annet vil overraske, sa Alnes til NTB rett før duoen satte seg på flyet til Italias hovedstad tirsdag ettermiddag.

Etter at Warholm satte personlige rekorder på løpende bånd i løpet av innendørssesongen, er det stilt forhåpninger til utendørssesongen også.

Den smeller i gang på mektige Stadio Olimpico.

- Det har sett bra ut på trening, men det er likevel alltid spenning i forbindelse med det første løpet. Vi gleder oss. Jeg tror dette skal bli bra, men vi skal stå for det uansett hvordan det går, sier Alnes til NTB.

Angrep

Det er meldt om 25-26 varmegrader i Roma. Vindretningen er foreløpig ukjent, og derfor er det ikke helt lett å planlegge hvordan løpet skal legges opp.

- Vi tenker at uansett er været til fordel for oss. Det er ikke lurt å fokusere på det som du ikke får gjort noe med. Aldri. Det er ikke lurt å tenke på bekymringer før de er skjedd, sier treneren fra Nordmøre.

Nivået virker å ha blitt bedre på 400 meter hekk sammenlignet med sist sesong. Årsbeste i verden er 47,57, og det er 65 hundredeler fortere enn Warholm noen gang har løpt.

- Det ligger i idrettens natur at grenser flyttes framover. Dette synes vi er kjempefint, og for oss er det veldig motiverende.

Skadefri

Karsten Warholm slo igjennom for alvor sist sesong, og Dønna-løperen kronet en fantastisk sesong med å bli verdensmester på distansen i et øsende regnvær i London.

Det aller meste har gått på skinner også etter den tid. Warholm har holdt seg skadefri helt siden VM. Alt duoen Warholm/Alnes gjør blir gjort med det langsiktige for øyet.

- De har alltid tenkt langsiktig. Slik tenkte de også i fjor da det endte med VM-tittel. De satser på god intensitetsstyring og god skadeforebygging, for å nevne noe. Dette handler ikke bare om flaks, sier landslagssjef Håvard Tjørhom til NTB.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media