GOD TONE: Karsten Warholm både spøkte med og skrøt av trener Leif Olav Alsnes da de ankom Norge. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
GOD TONE: Karsten Warholm både spøkte med og skrøt av trener Leif Olav Alsnes da de ankom Norge. Foto: John T. Pedersen / DagbladetVis mer

Karsten Warholm tilbake i Norge

Warholm spøkte med treneren og takket for oppmerksomheten: - Det viktigste i livet er å spre glede

Karsten Warholm både spøkte med og skrøt av trener Leif Olav Alsnes da de kom tilbake til Norge. Samtidig takket han for oppmerksomheten han fikk av norske tv-tittere.

GARDERMOEN (Dagbladet): Karsten Warholms gulløp på onsdag vakte enorm oppmerksomhet blant det norske folk. Hele 1,1 millioner nordmenn benket seg foran tv-skjermen under finalen.

Det gleder Warholms friidrettshjerte.

- Det er kult. Fantastisk er det. For meg så er friidrett en sport jeg er glad i. Det er veldig kult at det kan nå ut til folk som til vanlig ikke synes det er så kjempetøft å se på. Det er bra at friidretten får litt mer oppslutning, sa Warholm til Dagbladet.

- Det er veldig gøy at så mange bryr seg. Det setter jeg pris på. Det er bra at mine prestasjoner også kan gi glede til andre, hvis ikke hadde det vært litt kjipt, sa unggutten, og la til at det er viktig å spre glede.

- Det er veldig viktig å glede andre. Det er essensielt. Det er det viktigste i livet.

Satt i cockpiten

Fredag kveld var Karsten Warholm og hans team tilbake i Norge etter at sprinteren tok gull på 400 meter hekk i VM i London.

To brannbiler hadde stilt seg på hver sin side og spylte vann på flyet da unggutten kjørte inn til gaten sin.

- Det var veldig spesielt. Jeg fikk lov til å sitte i cockpiten også, det var jo kjempekult, sa Warholm til et samlet pressekorps.

Flere hadde samlet seg ved ankomstsonen for gi en velfortjent hyllest til ulsteinvikingen, som også tok seg tid til å vise fram vikinghjelmen han brukte etter finaleløpet.

FUKTIG MOTTAKELSE: Karsten Warholms fly ble spylt ned med vann av to brannbiler. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet.
FUKTIG MOTTAKELSE: Karsten Warholms fly ble spylt ned med vann av to brannbiler. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet. Vis mer

- Fortjener mer spalteplass

En noe sliten Warholm tok seg tid til pressen, og både spøkte med og skrøt av trener Leif Olav Alsnes.

- Det er ikke ofte Leif smiler. Det er en mann som fortjener all hyllest. Han er en hedersmann. Han har nok gjort mye mer enn det han får kredit for, sa Warholm, og rådet pressen til å endre sine prioriteringer.

- Han fortjener mye mer spalteplass selv om han hater det. Dere får trykke det på han. Han er en mastermind.

Lite tid for festing

Tross mye pågang den siste uka, venter det ikke mye festing av den grunn.

- Det er jo litt av sesongen igjen så det blir ikke så mye enda. Vi får se når det blir, men en eller annen gang så må det jo bli en feiring.

Warholm kunne videre fortelle at han har lyst til å prøve noen nye løpsformer, men andre øvelser enn løping blir eventuelt kun for fornøyelsen.

- Vi er rolige og sindige karer. Så det viktigste er å komme tilbake til arbeid så fort som mulig, er det ikke det da? Han er nok gira på det, sa Warholm, og sendte spørsmålet videre til treneren.

- Han må gjøre unna sesongen først før det blir noen feiring. Han må prøve å nullstille seg, men samtidig så kommer han nok til å kjenne at han har vært igjennom en heksegryte, sa Alsnes, og la til at Warholm ikke er vanskelig å få ned på jorda igjen.