Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Warholm stormet inn til enkel VM-seier

På 400 meter hekk.

ENKEL SEIER: Karsten Warholm stormet inn til seier i sitt forsøksheat. Foto: Jewel SAMAD / AFP / NTB Scanpix
ENKEL SEIER: Karsten Warholm stormet inn til seier i sitt forsøksheat. Foto: Jewel SAMAD / AFP / NTB Scanpix Vis mer

DOHA/OSLO (Dagbladet): Karsten Warholm, Rai Benjamin og Abderrahman Samba er de tre store VM-gullet på 400 meter hekk skal stå mellom i dette mesterskapet.

Denne trioen står for tre av de fire raskeste tidene gjennom alle tider. Alle tre jakter verdensrekorden til Kevin Young.

Karsten Warholm var først ut av disse tre i kvalik-heat nummer en. Nordmannen stormet inn til en enkel seier på tiden 49,27 og er dermed klar for semifinalen.

- Det føles veldig godt å være ferdig, sier Warholm til NRK etter løpet.

- Jeg følte jeg kunne ta det veldig rolig på de siste hekkene. Når du gir på blir det annerledes, nå fikk jeg ikke gitt skikkelig på. Når jeg åpnet hardt så fikk jeg respons, sier han om løpet.

SPORTSNYHETENE: Ingebrigtsen-brødrene klappet inn en av løperne som så ut til å ha kollapset fullstendig på 5000-meteren i Doh. Video: NRK Vis mer

Spenning

Størst spenning var det knyttet til hjemmehåpet Samba i kveld. Han løp i heat tre.

Qatars største gullhåp slo Warholm i samtlige dueller i 2018. I år har de ikke løpt mot hverandre en eneste gang, ettersom Samba har slitt med en skade lenge og ikke konkurrert på 400 meter hekk siden mai.

Det har lenge vært usikkert om Samba ville stille opp i VM i Doha. Først tidligere i dag ble det bekreftet at 24-åringen stilte til start.

Imponerte ikke

Han gikk også til semifinale ved å vinne heatet på 49,08, men imponerte ikke og er ikke i superform.

- Litt høye skuldre og litt mer ustabil i overkroppen. Han ser rett og slett ikke like fit ut som han gjorde på sitt beste i fjor, mener NRKs Vebjørn Rodal.

- Han er nok en medaljekandidat, men om han er på nivået til Benjamin og Warhom får tiden vise, det er litt for tidlig å si noe om, men jeg blir ikke skråsikker av dette løpet iallfall, mener Jann Post.

Warholms største konkurrent, Rai Benjamin, gikk også lett til finale og vant heatet på tiden 49,62, men haltet litt etter løpet. Han blødde litt fra foten, men er ikke bekymret.

- Jeg traff den første hekken, men det går bra, sier Benjamin til NRK.

Semifinalene går lørdag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling