TAKKET KJÆRESTEN: Karsten Warholm ga kjæresten Oda Djupvik et varmt kyss på seiersfesten i London etter VM-gullet på 400 meter hekk. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
TAKKET KJÆRESTEN: Karsten Warholm ga kjæresten Oda Djupvik et varmt kyss på seiersfesten i London etter VM-gullet på 400 meter hekk. Foto: Heiko Junge / NTB ScanpixVis mer

Karsten Warholm VM i friidrett 2017

Warholm takket kjæresten for tålmodigheten på seiersfesten

- Hun har ikke sett så mye til meg.

LONDON (Dagbladet): Like før midnatt ankom Karsten Warholm det fasjonable Hilton-hotellet i Canary Wharf, der Norges Friidrettsforbund og sponsorene hadde trommet sammen til gullfest.

En smilende president i det internasjonale friidrettsforbundet IAAF, Sebastian Coe, møtte opp på Warholms gullfeiring.

GULL: Karsten Warholm var mildt sagt sjokkert da han kom i mål under VM-finalen i 400 meter hekk. - Jeg følte jeg hadde sett et spøkelse, sa han til pressen. Etter seieren, unngikk flere utøvere å gratulere verdensmesteren. Video: Reuters / Scanpix Vis mer

Coe ville bare se, som han sa det, og fikk se en norsk verdensmester som etterlyste en sabel da han skulle åpne champagnen.

VM-bragden fra Olympiastadion var ennå ikke sunket inn.

FIKK LÅNE HJELMEN: Karsten Warholm fikk vikinghjelm av en tilskuer på stadion. Den lånte han villig vekk til Norges forrige gullvinner i friidretts-VM, Andreas Thorkildsen. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
FIKK LÅNE HJELMEN: Karsten Warholm fikk vikinghjelm av en tilskuer på stadion. Den lånte han villig vekk til Norges forrige gullvinner i friidretts-VM, Andreas Thorkildsen. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix Vis mer

- Jeg sliter med det. Det er ikke kødd, liksom. Jeg tenker alltid at når jeg hører folk si det, så er det bare en kjlisjé. Men det er så vanskelig å oppfatte det, på en måte. Nei, det er så ufattelig kult, sier Warholm til Dagbladet.

Takket familien og kjæresten

På seierfesten kom hele familien Warholm også, og kjæresten Oda Djupvik. Warholm understreket hvor viktige de har vært for ham i prosessen opp mot VM-gullet.

- Bak dette ligger det en del arbeid, og familien er nødt til å være fleksibel for at dette skal gå. Kjæresten min bor jo tilbake i Ulsteinvik, så hun har ikke sett så mye til meg. En tålmodig dame, absolutt, sier Warholm.

Selv har han flyttet til Oslo for å satse på friidrettskarrieren, og i kveld ble han og den kronet med et VM-gull på 400 meter hekk.

Det er Norges første medalje i friidretts-VM siden 2011, og Norges aller første gull på en løpsdistanse for herrer.

Stolt president

Selv ikke Vebjørn Rodal klarte det i løpet av sin strålende karriere.

- Dette er en av de største prestasjonene i norsk friidrett gjennom tidene, og vi er veldig stolte av deg, sa friidrettspresident Ketil Tømmernes.

Utover natta skal Warholm først og fremst kose seg med familien, men med VM-gullet i lomma er det også på tide å innkassere noen veddemål.

Warholm og trener Leif Olav Alnes har hatt mange veddemål inn mot VM-finalen, og det er Warholm som har gått seirende ut av de fleste av dem.

- Alnes har ikke drukket cola på to år, så jeg gleder meg til å se det. Og så ga jeg ham en smarttelefon i Rio, faktisk. Den har han ikke begynt å bruke, så nå kommer jeg til å kjøre knallhardt. Jeg kommer ikke til å møte på trening før den er i bruk. Bortsett fra det, så tror jeg jeg skal ta det greit. Det er viktig å huske at det er litt mer igjen av sesongen. Jeg har lyst til å feire, selvfølgelig, så jeg må ta en liten vurdering, sier Warholm til Dagbladet.

CELEBER GJEST: Den internasjonale friidrettspresidenten, Sebastian Coe, møtte opp på Warholms gullfest i natt. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
CELEBER GJEST: Den internasjonale friidrettspresidenten, Sebastian Coe, møtte opp på Warholms gullfest i natt. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix Vis mer

Og i morgen må han møte opp på OL-stadion igjen. Denne gangen er det for å høre nasjonalsangen og få gullet rundt halsen.

- Det blir sjukt. Jeg gleder meg. Jeg er veldig spent på om jeg kommer til å få sove i natt. Det er mange inntrykk og det er mye som skal fordøyes, sier Warholm.