Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Warholm tangerte verdensrekord i kanonløp

NY REKORD: For  Karsten Warholm. Foto: Martti Kainulainen / Lehtikuva / NTB scanpix
NY REKORD: For  Karsten Warholm. Foto: Martti Kainulainen / Lehtikuva / NTB scanpix Vis mer

Friidrettstalentet Karsten Warholm (20) tangerte verdensrekorden på 300 meter hekk innendørs på 34,92 i Tampere lørdag.

Nordmannen løp distansen for første gang under landskampen i Finland. 34,92 holdt til tangering av verdensrekorden. 20-åringen tangerte sørafrikanske Llewellyn Herbert som løp på samme tid i 1999.

– Jeg er ganske fornøyd. Jeg tangerte verdensrekorden, satte ny europeisk rekord, og ny norsk rekord selvfølgelig. Jeg kan ikke være annet fornøyd, sa Warholm i et intervju på Norges Friidrettsforbunds Facebook-side.

– Løpet startet ganske fort, så jeg måtte jobbet hardt mot slutte, men det kom seg ganske bra. Jeg hadde fin flyt, og vant da selvfølgelig. Ganske lykkelig over det, la han til.

Konkurransen er en landskamp mellom Norge, Sverige, Island og Finland i Tampere.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling