Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Warholm i EM-semifinale på 400 meter

Warholm til nok en finale i friidretts-EM: - Dette er det løpet jeg har grudd meg absolutt mest til

Karsten Warholm (22) tok seg til finale i friidretts-EM for andre dag på rad.

FINALEKLAR: Karsten Warholm vant sitt semifinaleheat og er klar for finale fredag. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
FINALEKLAR: Karsten Warholm vant sitt semifinaleheat og er klar for finale fredag. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERLIN/OSLO (Dagbladet): Tirsdag kveld tok Karsten Warholm seg til finale på 400 meter hekk, distansen han vant VM-gull på i fjor.

I dag var det klart for ny semfinale - nok en gang 400 meter, men denne gangen uten hekker.

Warholm tok seg til finale med tiden 44.91. Han vant sitt semifinaleheat og er dermed blant de åtte som skal løpe finale på fredag.

- Det var et bra løp. Jeg hadde full kontroll siste 100 meter, men underveis måtte jeg presse meg, sier Karsten Warholm til Dagbladet.

Lettet

Det var en lettet Warholm som møtte norsk presse i Berlin etter semifinaleseieren på hans mest usikre distanse.

- Dette er det løpet jeg har gruet meg absolutt mest til. Jeg visste at en del av disse gutta har slått meg på 400 meter flatt før og har mer rutine enn meg. Heldigvis hadde jeg det nivået inne som jeg håpte jeg hadde. Nå er det bare å gå «all in» på begge finalene, sier Dimna-gutten.

- Hvor mye kostet denne 400-meteren?

- Det er klart dette kostet, men jeg trengte ikke å pushe maks siste 50. Det var gledelig å se at jeg klarte å svare da han andre kom på innsiden. Jeg hadde god kontroll siste 100 meterne. Da var løpet mitt, sier 22-åringen.

Donald Duck

I forkant av mesterskapet har Warholm vært meget heit. Han er en av de store profilene i friidretts-EM og har blant annet fått en karakter oppkalt etter seg i den tyske Donald Duck.

I EM i Berlin løper han både 400 meter hekk og 400 meter flatt, noe som gir en voldsom totalbelastning med totalt fire løp på fire dager.

- Jeg har kombinert det før, men dette er et mer voksent selskap og et annet nivå. Det er både spenstig og dristig. Samtidig er det nettopp denne utfordringen jeg søker litt og som motiverer meg. Jeg vil forsøke å gjøre det som blir sett på som nesten umulig, sa Warholm til Dagbladet før EM.

Finalen i 400 meter hekk løpes torsdag klokka 20.15, og finalen i 400 meter foregår fredag klokka 21.05.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!