Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Friidretts-NM på Byrkjelo

Warholm tok forbehold i heseblesende forhold: «Ikke gjør noe dumt nå»

Karsten Warholm innfridde forventningene, og tok helgas andre gull.

GULL: Karsten Warholm er i kjempeform. Lørdag tok han sitt andre NM-gull på Byrkjelo. Bildet er tatt under 400 meter hekk-finalen fredag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
GULL: Karsten Warholm er i kjempeform. Lørdag tok han sitt andre NM-gull på Byrkjelo. Bildet er tatt under 400 meter hekk-finalen fredag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Dagbladet sender NM. Se mesterskapet her!

BYRKJELO (Dagbladet): Karsten Warholm har for lengst etablert seg som et stort internasjonalt navn i friidretten, men har gjennom åra vist at NM har stor betydning.

Sunnmøringen har stukket av med den gjeveste premien, Kongepokalen, de siste tre åra, og oddsene er lave på at han vinner den i år igjen etter seieren på 400 meter «flatt». Det var årets andre NM-gull.

- Jeg er like blid, jeg. Jeg visste hva jeg kom til, og jeg prøve alt jeg kunne for å få et gull til. Det satt, det, sier Karsten Warholm til Dagbladet.

- Holder det til kongepokal, tror du?

- Det er vanskelig å si om det holder til kongepokal, men det i går mener jeg var brukbart. Man vet jo aldri, det er fortsatt mange som skal springe og mye skal gjøres. Men det er den beste søknaden jeg kunne lagt inn, sier Warholm.

Redd for skade

Bare 22 år gammel sto Warholm med seks NM-gull før helgas mesterskap, og fredag tok han sitt sjuende på overbevisende vis. Han er verdensmester på 400 meter hekk, og derfor var det heller ingen overraskelse at han vant øvelsen på Byrkjelo også.

Forholdene på Byrkjelo var ikke optimale: Før kvinnenes 400 meter noen minutter før, måtte løperne gå av banen to ganger. Det regnet, blåste og strømmen på stadion gikk.

- Det var tungt. Jeg kjente i blokka at det var kjølig, og når kroppen er sliten og det er kaldt, så må man ta hensyn. Og det gjorde jeg i dag.

- Tenker man på skaderisikoen når det er sånne forhold?

- Absolutt. Jeg prøvde å holde meg slik at jeg ikke skulle få en skade. Jeg kjente ikke at det ble det om jeg trøkket på, absolutt ikke. Jeg tenkte «ikke gjør noe dumt nå». Hvis man trimmer mopeden når man er 16 år, og gir full gass på kald motor, da skjærer stempelet seg. Jeg vil ha det ut sesongen, sier Warholm.

Tøft program

Warholm endte som nummer åtte i EM-finalen på 400 meter, men det er liten tvil om at nordmannen holder et høyt internasjonalt nivå på distansen. Derfor var han også soleklar favoritt til å vinne den også.

Warholm har innrømmet at det tette løpsprogrammet gjennom sesongen har tæret på, men da startskuddet gikk på Byrkjelo tok han umiddelbart grep og føyk gjennom vinden på friidrettsstadion.

Han fikk imidlertid tøff kamp gjennom de første 300 meterne, men på oppløpet viste han sin styrke. I mål var han over ti meter foran nærmeste konkurrent og tok et nytt gull på Byrkjelo.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!