Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Warholm gleder seg til Bislett Games

Warholm tror på frekt Bislett-løp

Karsten Warholm (22) synes det er vanskelig å spekulere i hvor fort han kunne ha løpt i Roma uten den lille missen over den siste hekken.

KLAR FOR BISLETT: Karsten Warholm stilte på pressetreff tirsdag i forbindelse med Oslo Bislett Games.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
KLAR FOR BISLETT: Karsten Warholm stilte på pressetreff tirsdag i forbindelse med Oslo Bislett Games. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

Warholm satte personlig rekord med fire tideler da han løp inn til 2.-plass på 47,82 i Roma sist torsdag. Helt på tampen ble fjorårets verdensmester passert av årets stjerneskudd, Abderrahman Samba.

Kun Samba har løpt fortere enn Warholm denne sesongen. Samba var 34 hundredeler raskere enn sunnmøringen.

Det var mange som frøs på ryggen av utendørsdebuten til Warholm og møtet med den jevnaldrende fra Qatar.

- Det er slik jeg vil at det skal være. Det er da det er gøy, når det går så fort at konkurransen blir en «høydare». Av og til når jeg ser Diamond League selv, så svitsjer jeg kanal, men når det er slike fighter som dette, det er da vi begynner å snakke.

- Det er da du lærer, og det er da du blir så motivert at du skjønner at du må flytte grenser, sa 22-åringen fra Ulsteinvik til NTB under pressemøtet på Hotel Opera i Bjørvika i Oslo mandag ettermiddag.

Duellen

- Er det mulig å ta Samba?

- Det får vi se. Jeg gjorde noen feil inn mot den siste hekken som det er mulig å endre på. Spørsmålet er om det er mulig å endre på rekkefølgen uansett, for han var enormt sterk mot slutten.

- Det var overraskende sterkt, og jeg får se om jeg klarer å holde unna neste gang. Jeg hadde løpet inne ganske lenge, men så glapp det da han kom med den sterke avslutningen. Det er der jeg må jobbe.

- Snublet du på oppløpet fordi du ble stiv, eller ble du stiv fordi du snublet?

- Jeg snublet fordi jeg bommet på hekken. Det ble urytmisk. Jeg traff ikke hekken helt bra. Løpet var bra utenom det, og det blir latterlig å bruke det som unnskyldning.

- Hva betyr det at du løp så fort allerede i årets første forsøk? Hva gjør slikt med selvtilliten?

- Det betyr at treningen har gått bra, og det er gledelig. Jeg hadde ikke sett for meg at det skulle gå så fort og at jeg skulle dunke til fra første meter.

Raskere enn Moen?

Warholm har hatt noen knallsterke fartsøkter i vår. Han har helt klart blitt raskere.

- Ryktene sier at du løper fortere enn det Geir Moen klarte over 150 meter i glansdagene? Stemmer det?

- Jeg har ikke slått persen til Geir på 150 meter, men jeg har løftet nivået slik at jeg kunne ha vært med og lekt litt på hans tider. Men persen hans på 150 meter er fortsatt for god for meg.

- Hva gjør du nå for å optimalisere inn mot torsdag?

- Nå gjør jeg egentlig veldig lite. Jeg trener litt, men det er bare for å pigge opp. Nå handler det om å samle overskudd. Ganske enkelt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media