Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bislett Games 2017

Warholm utklasset verdensstjerner med ny norsk rekord: - Herjer med verdenseliten

Karsten Warholm gikk helt til topps på 400 meter hekk på Bislett og banket til med ny norsk rekord. 21-åringen ligner mer og mer på en framtidig gullkandidat i VM og OL.

BRAGD: Karsten Warholm banket all motstand på 400 meter hekk på Bislett. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
BRAGD: Karsten Warholm banket all motstand på 400 meter hekk på Bislett. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BISLETT (Dagbladet): I likhet med Jakob Ingebrigtsen (16) er Karsten Warholm (21) et helt spesielt friidrettstalent, men han er foreløpig ikke like kjent for det norske folk.

Det er det absolutt ingen grunn til.

Sunnmøringen er helt unik og banket bronsevinneren fra OL i Rio, Yasmani Copello, i en ren duell om seieren på 400 meter hekk på Bislett Games. Thomas Barr, som ble nr. 4 i OL, ble utklasset med hele sju tideler av Warholm.

Den tidligere mangekjemperen fra Dimna utklasset heatet i årets første hekkeløp og gikk helt til topps.

Warholm satte også ny norsk rekord med den knallsterke tiden 48.25. Til sammenligning vant amerikaneren Kerron Clement OL-gullet med tiden 47.73 (og ble knust av Warholm idag).

- Lille Dimna herjer med verdenseliten. Karsten Warholm har kommet for å bli, utbrøt NRK-kommentator Jann Post.

- Det her må vel sies å være en over snittet stor opplevelse for en ung sunnmøring. Jeg vet ikke, jeg prøver fortsatt bare å prosessere det og prøver å nyte øyeblikket, sier Warholm etter løpet.

- Kanskje blir jeg distansens svar på Usain Bolt?

Tiden er for øvrig den tredje raskeste i verden i år.

- Det lover veldig bra, men det er noe annet når man kommer til mesterskap. Da er det tre runder, og det handler litt om ikke å drite seg ut også, så det må jeg prøve å ikke gjøre, småler Warholm i pressesonen etter løpet på Bislett i kveld.

- Kan du bli best i verden?

- Jeg hadde ikke holdt på med det om det var utelukket. Jeg klarer ikke å finne en grunn til at jeg ikke kan bli verdens beste. I fjor var jeg åtte tideler unna å vinne OL-gull, sa Karsten Warholm til Dagbladet før dagens praktløp.

- Men det er heavy å bli best i verden. Man vet aldri. Plutselig kommer det en Usain Bolt i vår øvelse, eller kanskje blir jeg 400 meters svar på Usain Bolt? Det er vanskelig å si. Det er det jeg skal teste ut, fortsetter han.

Ekstreme rekorder

Selvtilliten er ikke basert på selvskryt. Resultatene til 21-åringen er helt formidable.

For hør bare her:

Warholm løper 100 meter på 10,49, 200 meter på 21,09, 400 meter på 44,87, 400 meter hekk på 48,25, hopper 7,66 meter i lengde og 14,14 meter i tresteg, for å nevne noe.

- Jeg er nok den med størst forbedringspotensial på hekkepasseringer. Det tør jeg å satse pengene mine på, sier Warholm.

- Jeg begynte å spesialisere meg på 400 meter relativt sent i fjor. Jeg konkurrerte første hekkeløp ut i mai en gang, og vi begynte å få dårlig tid. Men vi jobbet bra og målrettet da vi først kom i gang. Leif Olav Alnes studerte mange timer bak skjermen, og vi fikk løftet det opp en del hakk allerede i fjor.

Som Dagbladet skrev forrige uke har den tidligere juniorverdensmesteren i mangekamp lagt tikampsatsingen på is.

Nå satser Warholm - med assistanse fra hovedtrener Leif Olav Alnes og basistrening-ansvarlig Andreas Thorkildsen - 100 prosent på 400 meter hekk.

Hele Norges coronakart