Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Warholms klage: - Det er ikke øl her

Karsten Warholm får ikke feiret som han ønsker i Qatar.

GULLGUTT: Karsten Warholm er verdensmester på 400 meter hekk.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
GULLGUTT: Karsten Warholm er verdensmester på 400 meter hekk. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

Karsten Warholm (23) suste inn til sitt andre VM-gull på mandag. Sunnmøringen klarte å holde unna for erkerivalene Rai Benjamin og Abderrahman Samba, og er nå én av fire som står med to VM-gull på 400 meter hekk.

23-åringen var også påmeldt 400 meter «flatt», men skrinla planen da seieren var et faktum.

- Har jeg ikke fortjent en ferie nå?, smilte han til Dagbladet etter målgang.

De siste dagene har han tilbrakt i Doha. Warholm har trent og fulgt med på lagvenninna Amalie Iuel, som røk ut i semifinalen onsdag kveld.

TETTE BÅND: Steinar Hoen ber Karsten Warholm ta med kjæresten Oda Djupvik på ferie etter uker med Leif Olav Alnes som romkamerat. Djupvik er forberedt på at Alnes blir med og tar hennes plass i dobbeltsenga. Programledere/reporter/video: Øyvind Godø og Kristoffer Løkås Vis mer

- Må komme meg hjem

På spørsmål fra BBC om hvordan han har feiret gullet, spøkte Warholm med at det ikke var så lett å feire i Qatar.

- Jeg har lyst til å drikke øl, men det er nesten ikke noe øl i dette landet. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre, sa han i BBC-sofaen sammen med legendariske Michael Johnson og programleder Gabby Logan.

- I Norge er det mye øl, så jeg må komme meg hjem, la han til.

- Han har diabetes 2

Det ledet samtalen videre til Warholms diett, som naturlig nok ikke består av mye øl. Logan dro fram nordmannens feiringer, hvor han blant annet dro av seg skjorta etter seieren i Stockholm.

- Jeg blir så flau. Jeg har vært på diett og vil vise det fram. Jeg blir så flau. Jeg vil grave et dypt hull og aldri komme ut, sa han og forklarte nærmere hvordan han har lagt om kostholdet for å bli enda bedre på løpebanen.

- Det er mye laks, kylling og grønnsaker. Treneren min sa at jeg var feit til å være en 400 meter løper. «Du er også feit», sa jeg, så bestemte vi oss for å gjøre det sammen.

Da dro Johnson opp et Instagram-bilde av Warholm og trener Leif Olav Alnes, hvor begge står i bar overkropp.

- Jeg ser ut som jeg skal bli verdensmester, mens han ser ut som han skal få diabetes 2, kommenterte Warholm til latter i studio.

Bråket: - Rart å være her

Warholm analyserte VM-løpet og rekordløpet fra Zürich sammen med Johnson, men var klar på at han må forbedre seg ytterligere. Nordmannen forventer at konkurrentene Benjamin og Samba kommer til å bli enda sterkere inn mot OL i Tokyo neste år.

- Det motiverer meg til å jobbe enda hardere. Jeg mangler et OL-gull eller en OL-medalje i samlingen min. Det har jeg skikkelig lyst på, så det kommer til å bli mye hardt arbeid det neste året.

Programleder i BBC Gabby Logan har mottatt kritikk fra president i Det internasjonale friidrettsforbundet, Sebastian Coe, de siste dagene. Briten raste mot BBCs negative fokus på tilskuertallene, og ba Logan dra seg tilbake til fotballprogrammet «Match of the Day».

Det hindret ikke programlederen i å ta opp temaet på nytt med Warholm.

- Så lenge det er VM, er jeg motivert. Men jeg har sagt mange ganger at det er rart å være her. Det er ingen mennesker på tribunen, mens det var stappfullt i London (forrige VM). Det gjør noe med deg, det er gøy å løpe når det er mange folk. Her er det nesten ingen, sa han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media