I FORM: Karsten Warholm. Foto: NTB Scanpix 
I FORM: Karsten Warholm. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Warholms NM-rekord kan bli godkjent

Karsten Warholms tid på 45,80 på lørdagens 400 meter i NM blir etter all sannsynlighet godkjent som ny mesterskapsrekord.

Warholm var på vei mot sin andre norske rekord på en måned da tidtakersystemet sørget for at tiden 45,80 på 400 meter ikke ble godkjent. Søndag opplyser imidlertid Norges Friidrettsforbund at tiden kan bli godkjent likevel

– I og med at det ikke eksisterer noen elektroniske målinger av reaksjonstidene i starten, vil det høyst trolig bli 45,79 eller bedre som det må løpes på for å forbedre Karstens tid fra lørdagens finale, sier teknisk konsulent Ole Petter Sandvig i Norges Friidrettsforbund til friidrett.no.

Sandvig bekrefter at all sannsynlighet taler for at 45,8 vil erstatte Quincy Douglas' tid på 46,38 fra NM Byrkjelo i 1999.

– Det er litt merkelig at det skulle bli sånn, men jeg skulle tro at det er nok å ha det på film, men sånn er det bare, sa Warholm til NRK etter løpet.

Arrangøren tok kritikk etter tabben.

– Det er forferdelig at dette skulle skje, og i hvert fall når det blir satt en norgesrekord. Vi må bare legge oss flate, sa Åge Lavik, leder i arrangørkomiteen.

(NTB)