Dette skjer i idrettsåret 2018

Warholms «skrik» ble det største øyeblikket i år. 2018 kan bli et enda morsommere idrettsår

Høydepunktene står i kø gjennom 2018.

ØYEBLIKK: Karsten Warholms VM-gull var et av de største norske idrettsøyeblikkene i 2017. I 2018 venter nye store idrettsarrangementer verden rundt. REUTERS/Lucy Nicholson   TPX IMAGES OF THE DAY
ØYEBLIKK: Karsten Warholms VM-gull var et av de største norske idrettsøyeblikkene i 2017. I 2018 venter nye store idrettsarrangementer verden rundt. REUTERS/Lucy Nicholson TPX IMAGES OF THE DAY Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Idrettsåret 2017 er snart historie, og et raskt tilbakeblikk viser et år med store norske idrettsøyeblikk:

Karsten Warholm fengslet en hel idrettsverden da han tok VM-gull på 400 meter hekk, Filip Ingebrigtsen vant VM-bronse på 1500 meter, Marit Bjørgen tok hele fire VM-gull, Maiken Caspersen Falla fulgte hakk i hæl med sine tre gull, håndballherrene tok et sensasjonelt VM-sølv, Edvald Boasson Hagen tok til slutt en etappeseier i Tour de France, og Alexander Kristoff skapte spenning på hjemmebane.

Listen er lang, og kunne vært lenger, men nå er det på tide å se framover mot et nytt, og forhåpentligvis, suksessfullt norsk idrettsår. For høydepunktene står i kø.

Kan passere Russland

For de fleste nordmenn vil OL i Pyeongchang være det sportslige høydepunktet i 2018. Norge har stolte tradisjoner i vinter-OL, og står med nest flest gull gjennom tidene med sine 118 topplasseringer. Kun utestengte Russland har flere, og i Sør-Korea er sjansene store for at Norge passerer naboen i øst. Russland og Sovjetunionen har 123 gull sammenlagt.

Nordmenn er bortskjemt med fantastiske resultater fra vinter-OL, og under forrige OL i Sotsji endte Norge opp med elleve gull-, fem sølv- og ti bronsemedaljer. Og det er gode grunner til å anta at det vil bli fanget nye medaljer mellom 9. og 25. februar neste år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer