Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Warner mener han ble sveket på «måter man ikke kan tenke seg»

Den utskjelte Fifa-visepresidenten trakk seg i dag.

FERDIG: Jack Warner har trukket seg fra stillingen som visepresident i Fifa. Samtidig legges etterforskningen av korrupsjonspåstandene mot ham ned.Foto: SCANPIX/EPA/GARY I ROTHSTEIN
FERDIG: Jack Warner har trukket seg fra stillingen som visepresident i Fifa. Samtidig legges etterforskningen av korrupsjonspåstandene mot ham ned.Foto: SCANPIX/EPA/GARY I ROTHSTEIN Vis mer

(Dagbladet): Fifas etterforskninger av visepresident Jack Warner er lagt døde etter at en av fotballens mest utskjelte menn valgte å trekke seg fra stillingen i dag.

I et intervju med Bloomberg sier Warner at han føler seg sveket av folk han tidligere arbeidet tett med.

- Jeg har mistet entusiasmen og ønsket om å fortsette. Generalsekretæren jeg ansatte, som jobbet sammen med meg i 21 år, har sammen med andre elementer i Fifa jobbet for å undergrave min posisjon på måter man nesten ikke kan tenke seg, sier 68-åringen.

Syndebukk
Warner og Mohamed Bin Hammam ble suspendert fra Fifa i mai, etter at USAs representant i Fifa-styret og generalsekretær i CONCACAF (The Confederation of North, Central American and Caribbean Association Football) Chuck Blazer hevdet å ha dokumentasjon for at de to kjøpte og solgte stemmer i presidentvalget.

Daily Telegraph, The Times og Press Association rullet seinere opp den massive korrupsjonssaken, der delegater i Karibia var blitt tilbudt titusenvis av dollar i cash på et møte arrangert av Warner.

Selv mener Warner at han er gjort til syndebukk.

- Dette skal gi inntrykk av at Fifa renser seg selv. Jeg har blitt ofret igjen og igjen, og det kan jeg ikke tolerere lenger, sier han.

Samtidig hevder Warner at han aldri ville blitt etterforsket dersom han hadde gått ut med offentlig støtte til Sepp Blatters presidentkandidatur.

- Jeg fortalte Blatter i en e-post at Bin Hammam ikke hadde en sjanse. Jeg fortalte også Mr. Blatter at jeg ville be Bin Hammam trekke seg. Jeg fortalte ham at han hadde Concacafs støtte. Hadde vi offentliggjort det i Miami (under et Concacaf-møte i mai, journ.anm.), at vi støttet ham, ville dette aldri ha skjedd, sier han.

Ferdig
Warner lot seg til slutt friste til å støtte Bin Hammam i presidentvalget, som likevel aldri ble gjennomført med motkandidater til Sepp Blatter.

Lenge var Warner en av Sepp Blatters mest trofaste menn, og sveitserens herredømme over FIFA var lenge basert blant annet på Warners makt over stemmene i Karibia, Nord- og Mellom-Amerika.

Med avgangen i dag, slipper han granskning i Fifa, men er trolig ferdig i fotballen for godt.

Han risikerer fortsatt etterforskning i hjemlandet.