Warnock: - Southgate er en skam

- Jeg bestemmer selv, svarer Boro-manageren.

(Dagbladet.no): I går spilte Middlesbrough kvartfinale i FA-cupen, mot Manchester United på Old Trafford. En vrien oppgave for de fleste, og manager Gareth Southgate valgte å hvile Mark Viduka og Jonathan Woodgate - to av lagets største stjerner - i seriekampen mot Manchester City to dager i forveien. Den disposisjonen får Southgate nå voldsom kritikk for av Neil Warnock, manager i Sheffield United.

- Håper de taper

- Det er en skam. Jeg vet at Gareth er venn med Stuart Pearce (City-manager) og at de skulle møte United like etterpå. Men dette er en skandale og jeg håper de taper seks kamper nå, for å se hvordan de takler presset, sier Warnock ifølge The Sun.

Samtidig som City - som før lørdag ikke hadde vunnet i ligaen siden 1. januar - vant 2-0 borte mot Boro, røk de nyopprykkede fra Sheffield på et 0-3 tap for Chelsea. Dermed kunne de lyseblå klatre forbi «The Blades» på tabellen. Nettopp derfor raser nå Warnock.

- Jeg synes ikke en klubb som Boro skal vise så liten respekt for Sheffield United. Southgate er fortsatt ung, men jeg håper noe slikt skjer med han en dag, så han merker hvordan det er, fortsetter 58-åringen.

Frykter gjentakelse

Sheffield United rykket opp til Premier League etter å ha endt på 2. plass i The Championship i fjor. De fleste levnet Jostein Flos tidlgiere arbeidsgiver noen sjanse i det ypperste selvskap, men laget har til nå overrasket. Laget ligger på 17. plass, med fire poeng ned til streken. Nå frykter Warnock at Southgate kan påvirke nedryksstriden enda et par hakk.

- De (Middlesbrough) møter West Ham neste gang. Alan Curbishley er en annen kompis av ham, så han bryr seg sikkert ikke der heller, avslutter Neil Warnock.

RASENDE: Sheffield United-manager Neil Warnock er forbannet på kollega Gareth Southgate etter Middlesbroughs tap mot formsvake Manchester City. Foto: AP
RASENDE: Sheffield United-manager Neil Warnock er forbannet på kollega Gareth Southgate etter Middlesbroughs tap mot formsvake Manchester City. Foto: AP Vis mer

Velger selv

Southgate selv uttaler at Warnock ikke er den eneste som har hatt si å si om laguttaket mot City, men nekter å kaste seg inn en ordkrig med sin kollega.

- En del folk, ikke bare Warnock, har kommentert laget jeg brukte på lørdag, sier syndebukken fra 1996-EM til Sky Sports.

- Jeg gjør avgjørelser til fordel for klubben, og jeg velger laget jeg selv vil.

Southgate er i ferd med å avslutte sin første sesong som manager i Middlesbrough. Laget ligger for øyeblikket på 12. plass i Premier League,

SKANDALE? Gareth Southgate får hard medfart av Neil Warnock, men mener selv han ikke har gjort noe galt.