OPPRYKKSEKSPERT: Neil Warnock har tidligere bevist at han har evnene til å lede lag til Premier League. Nå skal han forsøke å ta Leeds tilbake til det gode selskap.Foto: SCANPIX/REUTERS/Dylan Martinez
OPPRYKKSEKSPERT: Neil Warnock har tidligere bevist at han har evnene til å lede lag til Premier League. Nå skal han forsøke å ta Leeds tilbake til det gode selskap.Foto: SCANPIX/REUTERS/Dylan MartinezVis mer

Warnock overtar Leeds

- Føler jeg har én stor utfordring igjen.

(Dagbladet): Neil Warnock er tilbake i jobb etter at han fikk sparken i Queens Park Rangers i begynnelsen av januar.

Den temperamentsfulle 63-åringen tar nå over den sovende kjempen Leeds United, som skilte lag med Simon Grayson etter 1-4 tapet mot Birmingham for snart tre uker siden. Det bekrefter Yorkshire-klubben på sine hjemmesider lørdag.

- Jeg føler jeg har én stor utfordring igjen, og jeg mener at en klubb som Leeds hører hjemme i Premier League. Jeg ønsker å bli mannen som gir fansen - som aldri slutter å forbløffe meg med sitt antall og sin lojalitet - akkurat det, sier Warnock til leedsunited.com.

Leeds ligger på en 11. plass i Championship med overkommelige seks poeng opp til den siste kvalifiseringsplassen, som i øyeblikket innehas av Birmingham med 15 kamper igjen å spille.

Selv om Warnock ennå har til gode å få grep om Premier League-fotballen, har han et rykte på seg som en opprykksekspert. Opp gjennom årene har han tatt både Notts County, Sheffield United og nå senest QPR til øverste divisjon i ligasystemet. Dessuten har han playoff-finaleseirer med Huddersfield og Plymouth på CV-en.

- Dette er sannsynligvis den viktigste ansettelsen vi har gjort. Målet var å ansette en manager som har bevist at han kan ta lag til opprykk, og i Neil har vi funnet en mann som ikke står tilbake for noen i så måte, sier klubbens kontroversielle styreformann Ken Bates.

Neil Redfearn har ledet laget i de tre kampene Leeds har spilt siden Grayson ble avskjediget. Det kommer han også til å gjøre når Doncaster står på motsatt banehalvdel på Elland Road i ettermiddag. Warnocks første kamp på sidelinja blir dermed bortemøtet mot Portsmouth neste helg.

Den tidligere QPR-sjefen har skrevet kontrakt ut 2012-2013-sesongen, så gjenstår det å se om klubbens lidenskapelige fans trykker mannen, som ledet Yorkshire-rivalen Sheffield United i åtte år, til sitt bryst.