Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Washington Post: - Gi Vstersund en ny sjanse

DENVER (Dagbladet): - Gi Östersund en ny sjanse, skriver New York Times på lederplass i lørdagsavisa.

Hvis IOC beviser at korrupsjon har vært avgjørende for vinterlekene i 2002 må valget tas på nytt, særlig fordi Östersund ikke kjøpte seg stemmer, skriver avisa.

Opfordringen kommer etter at IOC, med visepresident Richard Pound i spissen for korrupsjonsgranskingen, har bestemt at det ikke bare skal dreie seg om Salt Lake City-skandalen. Nå skal alle leker fra 1996 til 2006 granskes. Det betyr at Lillehammer-OL slipper å legge fram sin raushet.

Sommer-OL i Sidney i 2000 er stilt i like dårlig lys som Salt Lake City. Nå er det kommet fram at søkerkommiteen kjøpte seg to afrikanske IOC-stemmer natta før Sidney vant over Beijing med to stemmer.

Storvasken IOC har satt i gang vil ikke ha noen betydning hvis man ikke går grundig til verks, skriver avisa.

Washington Post har besøkt Vstersund og kan blant annet fortelle om et IOC-medlem som fikk bruke en Volvo mens han var på den offisielle besiktigelsen i byen. Da han ikke fikk bilen med seg hjem, ble han pottesur.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling