Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Wassberg tror Bjørgen har bommet på formen

Fnyser av smøreforklaringen.

BARE SNAKK? Thomas Wassberg mistenker at det er Norge som har tilgang på smøring andre land ikke får bruke. Foto: Ole Morten Melgård / Dagbladet
BARE SNAKK? Thomas Wassberg mistenker at det er Norge som har tilgang på smøring andre land ikke får bruke. Foto: Ole Morten Melgård / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Thomas Wassberg (57) er en ekte, svensk langrennslegende. Han tok blant annet fire OL-gull på tre OL på 80-tallet.

Under mesterskapet i Sotsji har han sin egen Mittmedias webtv-serie «Vakna med Wassberg», med nye klipp hver morgen.

Handler ikke om skiene I dag tidlig snakket han om de norske smøreproblemene, som hevdes å ha ført til hele ni svenske langrennsmedaljer i Russland - på bekosning av Norge.

Det er en forklaring Wassberg fnyser av.

- Hmmm. Jeg tror det er veldig mye snakk. Jeg aner ikke, men ofte er det nordmennene som er de første med å få tak i smurningen, sier Wassberg.

KLAR TIL START: Marit Bjørgen fikk prøve seg på nysnø på gårsdagens trening, et nytt føre som gir norsk håp. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
KLAR TIL START: Marit Bjørgen fikk prøve seg på nysnø på gårsdagens trening, et nytt føre som gir norsk håp. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

Intervjuet foregår på en snøscooter og Åsarna-løperen får spørsmål om han selv har en teori på hvorfor navngitte løpere som Marit Bjørgen, Martin Johnsrud Sundby og Chris Jesperen ser «halvdøde» ut i mål.

- Nei, det handler ikke bare om skiene. Det er flere ting. De har ikke truffet formen, helt enkelt, sier Wassberg.

Husk 1988-OL Mannen med det karakteristiske skjegget advarer svenskene mot å innkassere flere medaljer på forskudd. Tidligere OL har vist at det snur for i langrennssporet.

- Vi husker hvordan det var for oss i Calgary. Først ble vi slaktet etter to distanser, det gikk ikke bra for Sverige. Men det ble to gull på slutten, og vi må være åpne for at det er andre nasjoner som kommer nå, sier Wassberg.

Sveriges to gull i Sotsji kom på langrennsstafettene, og i går stilte Lars Nelsson som gjest i webtv-sendingen. Han er svensken som utklasset Eldar Rønning på åpningsetappen.

Zlatan-Northug Han tar ryktene om norsk smørebom med en klype salt.

- At Northug sier at Zlatan hadde vunnet med skiene deres, ler dere av det? Eller er det tullete?

- Ja, vi ler mest av det. Han er en bra fyr, egentlig. Han gratulerte oss med gullet, og så ut til å mene det også. Jeg synes det er underholdende når han slenger med kjeften, sier Nelson.

Hele Norges coronakart