Watford kan gi Solskjær hodebry

Skrekkscenario kan kaste om på sommerplanene.

GRUNN TIL BEKYMRING: Ole Gunnar Solskjær og Manchester United har planene klare. Nå kan de bli ødelagt. Foto: REUTERS/Andrew Yates
GRUNN TIL BEKYMRING: Ole Gunnar Solskjær og Manchester United har planene klare. Nå kan de bli ødelagt. Foto: REUTERS/Andrew YatesVis mer

Ting gikk ikke helt som planlagt for Ole Gunnar Solskjær og Manchester United i innspurten av årets Premier League-sesong.

Etter en forrykende start ved roret, snudde resultatene for nordmannen, og sakte, men sikkert forsvant håpet om en topp fire-plassering i ligaen. I samme periode måtte klubben også si farvel til FA-cupen, etter tap mot Wolverhampton, og Champions League, takket være Lionel Messi og co.

Etter den bitre sesongavslutningen har likevel Solskjær begynt å se framover, og planene for sommeren er lagt.

Nå kan imidlertid Watford stikke kjepper i hjulene.

SOLSKJÆR-TATOVERING: Tor Henrik Stensland yppet seg på Twitter. Nå har han tatt straffen sin. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

Skrekkscenario

Arsenal endte på 5.-plass i ligaen og trenger ikke å tenke mer på den saken. London-klubben puster lettet ut og ser fram mot spill i neste sesongs gruppespill av Europa League.

Solskjær og Manchester United vil nok følge ekstra nøye med på lørdagens FA-cup-finale på Wembley.

Hvis Watford, som endte på 11.-plass i ligaen, vinner finalen, går de direkte til gruppespillet av Europa League. Manchester City er riktignok store favoritter, men om dette skulle skje, betyr det at laget som kom på 6.-plass i ligaen må ut i kvalifisering til Europa League 25. juli.

Det skaper problemer for Uniteds sommerplaner.

Kampkrasj

Solskjær og co. hadde naturligvis ambisjoner om å ende blant topp fire i ligaen, og kunne bruke sommeren til å forberede seg på en ny sesong i Champions League.

Planleggingen av treningskamper i sommer startet tidlig, og ser foreløpig slik ut:

  • Perth Glory - United i Perth, 13. juli.
  • Leeds - United i Perth, 17. juli.
  • Inter Milan - United i Singapore, 20. juli
  • Tottenham - United i Shanghai, 25. juli
  • AC Milan - United i Cardiff, 3. august.

En rask kikk på programmet viser at United er i Shanghai, Kina dagen de muligens må ut i kvalifisering til Europa League. Om Watford vinner, og dette blir tilfellet, starter United i andre kvalifiseringsrunde til turneringen.

Går de videre derfra blir det nye kamper i den tredje kvalifiseringsrunden 8. og 15. august. Neste og siste kvalifiseringsrunde er 22. og 29. august før gruppespillet starter 19. september. Det kan med andre ord bli en svært hektisk periode for klubben med tanke på at Premier League starter 10. august.

Spillerflukt i sommer

Solskjær vil nok ha mange andre ting å tenke på de neste månedene også. Det er ventet store utskiftninger på Old Trafford. For spillerflukten er allerede i gang. Bare i forbindelse med siste serierunde takket to kjente ansikter for seg i klubben.

Antonio Valencia har spilt i United i ti år, men spesielt den siste sesongen har det blitt lite spilletid for høyrebacken. Nå er han ikke lenger ønsket i Solskjærs mannskap.

Klubben forsøkte å beholde Ander Herrera, men de var ikke villige til å innfri spillerens lønnskrav. Spanjolen er en av fansens høyest elskede spillere, men i før Cardiff-kampen offentliggjorde klubben at midtbanespilleren har spilt sin siste kamp. PSG skal være høyaktuell som hans neste stoppested.

Det er også usikkerhet rundt flere andre navn. I likhet med Herrera og Valencia, går også Juan Matas kontrakt ut til sommeren. Han er en annen fanfavoritt, men foreløpig har ikke United sikret seg hans tjenester videre.

Marcus Rashford og David de Gea er spillere United ønsker å beholde, og med kontrakter som går ut neste sommer begynner det å haste. Rashford er Manchester-gutt og kommer trolig til å signere på papirene til slutt, mens det er mer usikkerhet rundt spanjolen. Stjernekeeperen forsvinner imidlertid neppe allerede denne sommeren.

Romelu Lukaku har ved gjentatte anledninger uttrykt et ønske om å en dag spille i Italia, og flere Serie A-klubber skal være interesserte. Belgieren er ikke et soleklart førstevalg i United, så gjenstår det å se om han forsvinner.

I forsvar er det en rekke usikkerhetsmomenter. Ashley Young er 33 år gammel og har vært gjenstand for mye kritikk i løpet av sesongen. Marcos Rojo startet bare to kamper denne sesongen, mens Matteo Darmian startet fem. Begge to skal bli sett på som overflødige på Old Trafford. United har lenge vært koblet til en ny midtstopper, og hvilke tanker Solskjær har om Phil Jones, Chris Smalling og Eric Bailly er uvisst. Victor Lindelöf virker å være førstevalget, men han trenger en trygg partner i midtforsvaret.