TIL PREMIER LEAGUE: Watford er tilbake i det gode selskap neste sesong. Lørdag gjorde laget jobben ved å slå Brighton 2-0, og noen timer senere var opprykket et faktum etter at rivalene avga poeng. Foto: NTB Scanpix
TIL PREMIER LEAGUE: Watford er tilbake i det gode selskap neste sesong. Lørdag gjorde laget jobben ved å slå Brighton 2-0, og noen timer senere var opprykket et faktum etter at rivalene avga poeng. Foto: NTB ScanpixVis mer

Watford klar for Premier League

Sikret opprykk da rivalene sviktet.

Watford er tilbake i det gode selskap neste sesong. Lørdag gjorde laget jobben ved å slå Brighton 2-0, og noen timer senere var opprykket et faktum etter at rivalene avga poeng.

Verken Middlesbrough eller Norwich maktet å vinne sine kamper lørdag, og dermed er det ingen som kan frata Watford opprykket til Premier League.

Middlesbrough tapte 3-4 etter en svært dramatisk avslutning mot Fulham, mens Norwich mistet seieren på tampen da det ble 1-1 mot Rotherham.

Troy Deeney ga Watford ledelsen mot Brighton etter 29 minutter med sitt 21. mål for sesongen.

Watford-keeper Heurelho Gomes måtte i full strekk for å stoppe Brightons Chris O'Grady før Matej Vydra kontret inn 2-0 på slutten.

Sendte opp keeperen Etter det måtte klubbens spillere og fans følge de øvrige kampene i mesterskapsserien, og etter 90 minutter med neglebiting kunne de slippe jubelen løs.

Middlesbrough satset alt på scoring på overtid, og sendte keeperen opp på corner da det sto 3-3. I stedet kontret Fulhams Ross McCormack inn vinnermålet.

Norwich så ut til å gå mot tre poeng mot Rotherham, til tross for at laget spilte store deler av oppgjøret med ti mann. Lewis Grabban så rødt etter bare 26 minutter. Likevel sendte Gary Hooper laget foran etter timen, men fire minutter før slutt ødela Jordan Bowery med sin 1-1-scoring.

Begge klubbene kan fremdeles rykke opp, men er avhengige av at Bournemouth ikke slår Bolton mandag. Med tre poeng er sørkystklubben klar for Premier League for første gang.

To nedrykk Watford har på sin side to sesonger i Premier League, men begge har endt med direkte nedrykk. Watfords beste prestasjon på øverste nivå er annenplassen bak Liverpool i 1982/83-sesongen.

Klubben var da nyopprykket, men anført av den eksentriske eieren Elton John og manager Graham Taylor tok laget toppdivisjonen med storm. Luther Blissett scoret utrolige 27 ligamål.

Sist Vicarage Road-laget spilte i Premier League, var i 2006/07.

(NTB)