Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Watford lekte med Leeds

Spiller i Premier League neste sesong.

(Dagbladet.no): Leeds - Watford 0-3.

Det ble kalt Leeds\' viktigste kamp siden europacupfinalen i 1975. Playoff-finalen mot Watford skulle gjøre slutt på lidelsene til supporterne og ta klubben tilbake dit mange mener den hører hjemme - i Premier League.

I stedet fikk nærmere 40 000 Leeds-tilhengere en særdeles tung tur hjem fra Cardiff.

Watford knuste Leeds 3-0 og returnerer til Premier League, seks år etter at de rykket ned med stusselige 24 poeng. Opprykket har for øvrig en verdi på rundt 400 millioner kroner.

Frisk start

Watford åpnet forrykende på Millennium Stadium og tok nesten ledelsen allerede etter to minutter, da Darius Henderson var en hårsbredd unna å heade en corner i mål.

Seks minutter senere fikk Leeds en gigantisk mulighet: Watford-keeperen var utspilt og Derry sendte ballen mot nettmaskene. Ashley Young fikk imidlertid klarert med en lang tå.

Så, etter 25 minutter, kom den første scoringen. DeMerit kvittet seg med oppasseren sin og headet ballen kontant i mål fra kort hold. Til pause ledet Watford 1-0.

VILL JUBEL: Watford har nettopp gått opp til 2-0 jubler hemningsløst. Neste år spiller de i Premier League. Foto: REUTERS
VILL JUBEL: Watford har nettopp gått opp til 2-0 jubler hemningsløst. Neste år spiller de i Premier League. Foto: REUTERS Vis mer

Leeds-manager Kevin Blackwell kastet innpå Robbie Blake de siste 45 minuttene for å hente igjen ledelsen.

Utrolig selvmål

I stedet økte Watford til 2-0, takket være et et utrolig selvmål fra Leeds-keeper Neil Sullivan drøye ti minutter inn i 2. omgang.

Et skudd fra Mackay gikk i et Leeds-bein, og fikk en merkelig spinn. Og sjelden har vel floskelen om først i stanga, så i nettet, helt til keeper\'n går fra vettet passet bedre.

Ballen duppet nemlig først i stolperota, før den traff en ulykksalig Sullivan i armen og rullet over streken.

Leeds var nær en redusering da en heading fra Blake ble reddet på streken - men alt håp om et comeback ble knust da Derry felte King og forårsaket straffe snaue ti minutter før full tid.

Sullivan gikk rett vei, men skuddet fra Henderson var for velplassert.

Siste kamp for Leeds

Eirik Bakke fikk spille de siste fem minuttene - men det var selvsagt alt for lite til å kunne gjøre noe med resultatet.

- Rykker vi ikke opp, er framtida mi høyst usikker, sa Bakke til Dagbladet.no lørdag kveld.

Dermed var det trolig Bakkes siste opptreden i Leeds-trøya man ble vitne til på Millennium i ettermiddag.

Det er sannsynligvis ikke derfor Leeds-fansen kommmer til å drikke gravøl i kveld.

<B>SELVMÅL:</B> Ballen gikk først i stolpen, før den gikk i armen til Neil Sullivan og i mål.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling