Watford sendte Arsenal på hodet ut av FA-cupen med perlescoring

Watford til semifinale.

MISTET HODET: Arsenal-spillerne var klart best, men «sovnet». Det kostet dem en semifinalebillett. Foto: Ben Queenborough/BPI/REX/Shutterstock
MISTET HODET: Arsenal-spillerne var klart best, men «sovnet». Det kostet dem en semifinalebillett. Foto: Ben Queenborough/BPI/REX/Shutterstock Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Arsenal dominerte i første omgang, men så sluknet Arsène Wengers menn. Det utnyttet Watford, som sikret seg billett til FA-cupens semifinale med 2-1-seier på bortebane.

Tidligere i helgen har Everton og Crystal Palace spilt seg fram til FA-cupsemifinale ved å slå henholdsvis Chelsea og Reading, og søndag var det duket for kvartfinale mellom Arsenal og Watford i London, der Odion Ighalo og Adlène Guedioura ble de store heltene for bortelaget.

Hjemmelaget, med blant andre Petr Cech, Santi Cazorla og Aaron Ramsey ute med skade, kom best i gang og skapte de største sjansene i den første omgangen. Etter ni minutter ble Olivier Giroud spilt flott gjennom av Mesut Özil. Franskmannen satte ballen oppskriftsmessig i mål, men til Arsenal-spillernes store skuffelse dro linjemannen opp flagget og vinket for offside.

Stygg Gabriel-takling Også Joel Campbell og Mohamed Elneny hadde gode muligheter til å sende hjemmelaget i føringen i løpet av de første 45 minuttene, men uten å lykkes.

Etter rundt en halvtimes spill burde Gabriel trolig fått det røde kortet da han braste inn i Watford-kaptein Troy Deeney med to bein og knottene opp, men Arsenal-spilleren slapp unna også det gule kortet.

Tross Arsenal-dominans i første omgang, var det Watford som tok ledelsen fem minutter ut i annen omgang. Et langt innkast ble stusset videre av Deeney, og Odion Ighalo rev seg løs fra sin forsvarer og satte ballen i mål.

Scoring i krysset Watford fortsatte å være skumle foran mål, og Ighalo var nær ved å score flere. Etter 63 minutter økte gjestene ledelsen med en spektakulær scoring signert Adlène Guedioura. Fra hjørnet av 16-meteren klinket han ballen opp i vinkelen, og Arsenal-keeper David Ospina rakk ikke å reagere.

Arsenal hadde noen store sjanser mot slutten av kampen, og to minutter før full tid satte Danny Welbeck inn reduseringen. Hjemmelaget fortsatte å presse, men ble blant annet stoppet av stolpen. Watford forsvarte seg også godt og kunne til slutt juble for semifinaleplass etter seks nervepirrende tilleggsminutter.

Arsenal, som har vunnet turneringen de to siste sesongene, tapte i FA-cupen for første gang siden 2013. (©NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer