Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Premier League

Watford vant femmålsdrama mot Everton med spillere fra 11 ulike nasjoner

Lukaku-dobbel til ingen nytte.

FREKK SCORING: Stefano Okaka utliknet til 1-1 mot Everton med et hælspark i første omgang. I den andre puttet spissen igjen. Foto: Scanpix
FREKK SCORING: Stefano Okaka utliknet til 1-1 mot Everton med et hælspark i første omgang. I den andre puttet spissen igjen. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Watford-Everton 3-2 (1-1)

(Dagbladet): Etter å ha plukket 13 av sesongens 15 første mulige poeng, er Everton nå i fritt fall på Premier League-tabellen. I dag åpnet Ronald Koemans vaklende mannskap den 15. serierunden med å gå på et surt 3-2-tap for Watford.

Romelu Lukaku (23) trillet blåtrøyene i ledelsen tidlig i første omgang, og scoret på ny etter hvilen, men det hjalp bortelaget lite da hjemmepublikummet på Vicarage Road fikk hele tre mål å glede seg over.

SCORET TO: Romelu Lukakus dobbel hjalp ikke et Everton-lag som slapp inn tre. Foto: Scanpix
SCORET TO: Romelu Lukakus dobbel hjalp ikke et Everton-lag som slapp inn tre. Foto: Scanpix Vis mer

Med seieren inntar Watford en sterk 7. plass på listen over ligaens beste lag, mens Everton er nede på en 9. - og risikerer å bli forbigått av flere lag i løpet av helga.

Okaka-perle

Watford er kjent som et multinasjonalt lag, og i dag mønstret trener Walter Mazzarri en førsteellever med spillere som alle var fra forskjellige land.

OSTE VINNERVILJE: Watford-manager Walter Mazzarri ønsket tre poeng mot Everton - og fikk det oppfylt. Foto: Scanpix
OSTE VINNERVILJE: Watford-manager Walter Mazzarri ønsket tre poeng mot Everton - og fikk det oppfylt. Foto: Scanpix Vis mer

En av dem var spissen Stefano Okaka (27). Den nigeriansk-fødte italieneren ble hentet fra Anderlecht i august. Siden den gang har Okaka hatt få muligheter til å vise seg fram i Premier League, men 36 minutter ut i oppgjøret mot Everton presenterte den høyreiste angriperen seg på en fantastisk måte.

Med et smart løp mot første stolpe fikk han Everton-stopper Ashley Williams til å se dum ut, før han trikset inn 1-1 med et vakkert hælspark.

Inspirerte lagkameratene

På sidelinjen var lettelsen i ansiktet til Mazzarri enorm. Mens resten av laglederbenken stormet mot gressteppet i glede, bøyet italieneren seg ned og knyttet nevene.

Mazzarri øynet samtidig muligheten til å ta flere enn det ene poenget. I pausen hadde han trolig beordret Watford-spillerne til å ta initiativet i kampen, for det var det de gjorde. Da klokka hadde passert timen spilt, ga det spillemessige overtaket uttelling to ganger i løpet av bare fire minutter.

Først etter at et José Holebas (32)-signert frispark traff undersiden av den lyse luggen til midtstopper Sebastian Prödl (29), så da Okaka ble tomålsscorer etter å ha headet en ny Holebas-dødball i mål.

En sein redusering av Lukaku bidro til økt dramatikk mot slutten, men Watford ryddet unna på sterkt vis.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!