Watson vant WGC-turneringen etter superslag

- Et slag av typen man greier en gang i livet.

NY STORSEIER: US Masters-vinner Bubba Watson tok en ny stor turneringsseier da han avgjorde WGC-turneringen i Shanghai etter omspill mot Tim Clark søndag. Foto: REUTERS/Carlos Barria
NY STORSEIER: US Masters-vinner Bubba Watson tok en ny stor turneringsseier da han avgjorde WGC-turneringen i Shanghai etter omspill mot Tim Clark søndag. Foto: REUTERS/Carlos BarriaVis mer

US Masters-vinner Bubba Watson tok en ny stor turneringsseier da han avgjorde WGC-turneringen i Shanghai etter omspill mot Tim Clark søndag.

Det gjorde han etter en svært dramatisk avslutning på en turnering der han så ut til å ha spolert sine sjanser med bogey og dobbeltbogey på 16. og 17. hull. Før siste hull var fem spillere i delt ledelse, og Watson bare på 6.-plass.

Amerikaneren slo tilbake ved å få ballen rett i hullet fra en sandgrav på 18. hull, greie eagle og tvinge fram omspill mot sørafrikanske Clark.

- Det var et slag av typen man greier bare en gang i livet. Jeg skrek så høyt at jeg mistet stemmen, sa Watson etter å ha avgjort omspillet med en birdieputt fra seks meter og innkassert seierspremien på 9,4 millioner kroner.

- Jeg har alltid drømt om å vinne iallfall en gang utenfor USA, for å vise at jeg kan prestere også under uvante omgivelser.

Fire andre spillere ville blitt med i omspillet om de hadde greid birdie på siste hull, men uten å lykkes. Watson deltok i sitt femte omspill og vant for fjerde gang.

(NTB)