Wawrinka gir Murray kamp om semifinaleplass

Slo Ferrer.

I SLAG: Stan Wawrinka slo David Ferrer 7-5, 6-2 og skal kjempe mot Andy Murray om den siste semifinaleplassen fra gruppe Ilie Nastase. Rafael Nadal sikret seg avansement med sveitserens seier. Foto: Reuters / Tony O'Brien
I SLAG: Stan Wawrinka slo David Ferrer 7-5, 6-2 og skal kjempe mot Andy Murray om den siste semifinaleplassen fra gruppe Ilie Nastase. Rafael Nadal sikret seg avansement med sveitserens seier. Foto: Reuters / Tony O'BrienVis mer

Stan Wawrinka slo David Ferrer 7-5, 6-2 og skal kjempe mot Andy Murray om den siste semifinaleplassen fra gruppe Ilie Nastase. Rafael Nadal sikret seg avansement med sveitserens seier.

Ferrer ga Wawrinka tøff motstand i første sett, men kollapset fullstendig. Spanjolen ledet 5-2, men tapte fem strake games. I annet sett var 33-åringen sjanseløs og måtte se semifinaleplassen i verdenstourfinalen glippe.

Ferrers landsmann Nadal ville sikre videre spill om Wawrinka vant oppgjøret. Spanjolen fikk det akkurat som han ønsket. Nadal står med to av to mulige seire i Ilie Nastase-gruppen. 29-åringen er dermed garantert en av de to topplassene som gir avansement.

- Jeg er veldig glad. Jeg har jobbet hardt for å spille kamper som dette. Det er en viktig dag, en av de beste seirene jeg har hatt denne sesongen, sa Nadal.

Hjemmefavoritten Murray hang ikke med på innendørsbanen i London mot Nadal og tapte 6-4, 6-1 onsdag. Briten må slå Wawrinka i neste kamp for å ha mulighet til å ta seg videre i ATPs verdenstourfinale.

- Mot Andy var den eneste taktikken å spille bra. Han har alle skuddene. Den eneste måten å slå ham er å spille med høy intensitet. Jeg gjorde få feil, sa Nadal.

Nadal har vært i god form denne høsten og har klatret til femteplass på verdensrankingen. Den populære spanjolen falt til tiendeplass i sommer etter en dårlig første halvdel av sesongen.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram