- Wayne innså aldri viktigheten av treningsstudioet

Kunne vært like god som Ronaldo, sier tidligere United-trener.

FORSKJELLIG TRENINGSMORAL: Wayne Rooney i duell med tidligere lagkamerat Cristiano Ronaldo under åttedelsfinalen i Champions League i februar. Foto: Cesar Manso, AFP / NTB Scanpix
FORSKJELLIG TRENINGSMORAL: Wayne Rooney i duell med tidligere lagkamerat Cristiano Ronaldo under åttedelsfinalen i Champions League i februar. Foto: Cesar Manso, AFP / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Wayne Rooney kunne vært like god som Cristiano Ronaldo - om han hadde hatt portugiserens treningsmoral. Det sier tidligere fysisk trener i Manchester Untied, Mick Clegg ifølge The Sun.

Clegg sier imidlertid at Rooney ikke var spesielt interessert i å legge ned ekstra treningsarbeid på treningsstudioet.

- Wayne innså aldri viktigheten av treningsstudioet, egentlig. Han pleide å si «jeg er her for å spille fotball». Jeg ønsket alltid at jeg kunne presset litt mer ut av Wayne, sier Clegg.

Han sier Rooney var redd for å bli for stor og tung om han trente mye styrke, ettersom han allerede har en tung fysikk.

- Kunne vært like god Clegg mener innstillingen til fysisk egentrening er det som gjør Cristiano Ronaldo til en bedre fotballspiller enn Rooney.

- Det er det som gjør Cristiano Ronaldo spesiell. Han gjorde all trening jeg ba ham om og enda mer. Han levde og åndet for fotball døgnet rundt, og innstillingen hans var fenomenal. Wayne kunne vært like god som Cristiano om han hadde den samme innstillingen til fysisk trening. Han er en fantastisk atlet når han bestemmer seg for det, sier Clegg.

Rooney møtte i dag opp til trening med United i dag. Det er ventet at han vil sette seg ned med manager David Moyes enten i dag eller i nær framtid for å diskutere framtida i klubben.

Ronaldo savner England Cristiano Ronaldo er i Singapore om dagen. Under et skolebesøk svarte han på spørsmål fra elevene, og blant tingene de lurte på, var spekulasjonene om en mulig retur til England og Manchester United.

- Jeg savner virkelig engelsk fotball. For meg var det noen av de beste årene i karrieren da jeg var der, i Manchester United. Det vet alle. Klubben er fortsatt i hjertet mitt, og jeg savner den virkelig, sier portugiseren.

Men samtidig sier han at han har det veldig bra i Spania. 

- Nå er livet mitt i Spania. Jeg liker å spille der også, og har en del av livet mitt der. Vi kan ikke vite hva som skjer i framtida, men jeg er veldig, veldig fornøyd i den spanske ligaen i øyeblikket, sier Ronaldo.

Han ble også spurt om hva han tenker om at erkerivalen Barcelona nå forsterker laget med Neymar.

- Jeg bryr meg ikke om Madrid (sic) kjøper én, to eller tre spillere. De kjøper en veldig god spiller, Barcelona har et utmerket lag. Jeg spiller for det beste laget i verden. Jeg spiller med de beste spillerne, så for meg betyr det ikke noe hva Barcelona gjør. Jeg fokuserer bare på laget mitt, Real Madrid, sier Ronaldo.