Wayne Rooney avslører nye Ferguson-løgner

- Jeg har ikke hatt ankelproblemer denne sesongen.

- IKKE SKADD: Wayne Rooney sier han ikke har vært ankelskadd hele sesongen. Nylig lot Manchester United-manager Alex Ferguson (t.h.) Rooney stå over to kamper. Forklaringen var ankelskade. Foto: Phil Noble, Reuters/Scanpix
- IKKE SKADD: Wayne Rooney sier han ikke har vært ankelskadd hele sesongen. Nylig lot Manchester United-manager Alex Ferguson (t.h.) Rooney stå over to kamper. Forklaringen var ankelskade. Foto: Phil Noble, Reuters/ScanpixVis mer

|||
(Dagbladet): Wayne Rooney sto nylig over to kamper for Manchester United på grunn av en ankelskade. I alle fall ifølge Alex Ferguson.

Manageren hevdet at spissen hans ville være ute av spill i to-tre uker i forkant av Champions League-møtet med Valencia. Tre dager seinere var Rooney tilbake i full trening, men ble spart i den påfølgende helgas ligakamp mot Sunderland.

Men bløffen til Ferguson handler ikke bare om lengden på skadeoppholdet, ifølge Rooney. 24-åringen sier at hele skadehistorien bare er et påfunn.

- Jeg har ikke hatt noen problemer med ankelen min hele sesongen. Ingen. Jeg har trent de to siste månedene. Jeg har ikke gått glipp av en eneste treningsøkt, så det er ingen problemer med den fysiske formen min, sier Rooney ifølge The Guardian.

På direkte spørsmål om hvorfor Ferguson da hevder at han sliter med skade i ankelen, trekker Rooney på skuldrene og sier:

- Jeg vet ikke.

Jakter forløsende mål Selv om Rooney sier det ikke er noe i veien med den fysiske formen hans, er det ingen tvil om at han har spilt et godt stykke under det nivået vi har blitt vant til fra den kanten den siste tida. Han har ikke vært i topp fotballform siden VM, og har dessuten fått masse negativ oppmerksomhet i forbindelse med avsløringene om flere tilfeller av utroskap med en prostituert.

Han ville verken bekrefte eller avvise at dette har påvirket formen hans i den ene eller andre retningen da han nylig ble spurt om det.

- Jeg kan ikke si ja og jeg kan ikke si nei. For det har vært vanskelig. Jeg er bare et menneske, jeg blir også såret, sa han.

Rooneys eneste mål denne sesongen kom på straffe mot West Ham. Etter Englands kamp mot Montenegro tirsdag fortalte han pressen at han regner med at det skal løsne for ham snart.

- Når du går gjennom en periode som dette, må du bare fortsette å jobbe hardt. Jeg vet det - jeg har vært gjennom dette før, og bare ett mål går inn, er jeg sikker på at det kommer flere, sier han.

Løy om ankelen i vår Og den fysiske formen er han altså svært godt fornøyd med.

- Jeg trener så hardt jeg kan hver dag, og jeg gjør den samme ekstratreningen som jeg har gjort siden jeg var en ung gutt. Ja, jeg er hundre prosent frisk, sier han.

Dersom Rooney snakker sant, er ikke dette første gang Alex Ferguson lyver om ankelen hans.

Rooney skadet ankelen mot Bayern München i kvartfinalen i Champions League i vår. Dagen før returmøtet sa Ferguson at Rooney kanskje kunne snakke seg inn på benken, men at han ikke hadde en sjanse til å spille.

Så kom kampdagen, og Rooney var i startelleveren. Det var neppe noe sjakktrekk, for skaden ble slått opp og han måtte gå av banen i andre omgang.

BLE SKADD: Rooney skadet ankelen da han landet feil etter å ha hoppet unna Bayern Münchens Mario Gomez i en kamp i mars. Foto: Kerstin Jönsson, AP/Scanpix
BLE SKADD: Rooney skadet ankelen da han landet feil etter å ha hoppet unna Bayern Münchens Mario Gomez i en kamp i mars. Foto: Kerstin Jönsson, AP/Scanpix Vis mer