BINDER SEG TIL KLUBBEN: Wayne Rooney har skrevet under på en ny firerårskontrakt med Manchester United. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES/NTB Scanpix
BINDER SEG TIL KLUBBEN: Wayne Rooney har skrevet under på en ny firerårskontrakt med Manchester United. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES/NTB ScanpixVis mer

Wayne Rooney har skrevet under på en ny kontrakt

Fjerner all tvil om framtiden.

(Dagbladet): Manchester United-spiller Wayne Rooney har signert en ny fireårskontrakt med klubben.

Det bekrefter Manchester United på sin hjemmeside.

- Jeg er glad for å ha signert en ny langtidskontrakt med Manchester United. Det er en av de største klubbene i verden og det å vite at jeg vil spille her for mesteparten av min karriere er noe jeg ser fram til. Jeg er glad for at alt nå er ferdiggjort slik at jeg kan konsentrere meg om fotballen, sier Rooney til sin egen hjemmeside.

Det har lenge gått sterke rykter om at en ny kontrakt lå og ventet på Rooney. Det har vært skrevet om en drømmekontrakt som medfører at han skal få en ukelønn på 300 000 pund, altså rundt tre millioner kroner, i kontrakten som varer til 2019.

Manchester United skriver at Rooney også vil bli en ambassadør for klubben når han legger opp.

United-manager David Moyes trekker fram erfaringen til spilleren og Rooneys ønske om suksess som viktige forutsetninger for framtidsplanene til skotten.

- Wayne har vært den beste spilleren i England siden jeg satte han inn på førstelaget til Everton i 2003. Etter at jeg ble manager for United i juli i fjor, har jeg gledet meg over å jobbe sammen med ham og se hvordan han har utviklet sitt utrolige talent, sier Moyes.