- Wayne Rooney vil IKKE bli solgt av Manchester United

Beskjeden klar fra Moyes på hans første pressekonferanse.

DEBUTERER: David Moyes møtte pressen for første gang i dag. Det er første gang siden 1986 det ikke er Sir Alex Ferguson som sitter med mikrofonene rettet mot seg. Foto:AFP PHOTO / PAUL ELLIS
DEBUTERER: David Moyes møtte pressen for første gang i dag. Det er første gang siden 1986 det ikke er Sir Alex Ferguson som sitter med mikrofonene rettet mot seg. Foto:AFP PHOTO / PAUL ELLISVis mer

(Dagbladet): I dag var en spesiell dag for alle som følger fotball. Det var den første pressekonferansen hos Manchester United siden 1986 hvor Sir Alex Ferguson ikke var mannen alle vil ha en bit av.

Det har allerede skjedd en rekke ting på Old Trafford i sommer. Store deler av trenerapparatet har blitt byttet ut med Steve Round som ny assisterende manager. I tillegg har både Ryan Giggs og Phil Neville kommet inn.

Så langt har det ikke vært de store sommersigneringene, men en samlet britisk presse er enige om at det kun er et tidsspørsmål før Moyes også setter sitt preg på spillertroppen. Spekulasjonene rundt blant annet Leighton Baines går enda høyt.

I tillegg er alle interesserte i å vite hva som skjer med Wayne Rooney. Store deler av dagens pressekonferanse gikk med til å svare på spørsmål om Moyes tidligere disippel i Everton.

Den nye manageren gikk hardt ut og benektet alle planer om å selge Rooney i sommer. Han trakk ved gjentatte anledninger frem hvor godt spissen hadde trent i det siste. Kaptein Nemanja Vidic sa det samme.

- Han er i bedre form enn jeg har sett ham de siste fem årene, sa Vidic.

Moyes fortalte også hvordan det gikk til at han fikk jobben på Old Trafford.

- Sir Alex inviterte meg hjem til seg. Jeg visste ikke om han ville ha én av spillerne mine eller hva det var, men han sa han ville legge opp. Så fortalte han meg at jeg var den neste United-manageren, sa han.

• Vi fulgte pressekonferansen direkte, og oppdaterer med de viktigste momentene:

- Jeg føler meg utroluig privilegert og er veldig takknemlig for at jeg har fått muligheten til å trene Manchester United. Sir Alex inviterte meg hjem til seg. Jeg visste ikke om han ville ha én av spillerne mine eller hva det var, men han sa han ville legge opp. Så fortalte han meg at jeg var den neste United-manageren.

- Når du får den beskjeden blir man sjokkert, men jeg var mer sjokkert over at han la opp.

- Tiden vil vise hvordan dette går, men når man ser Old Trafford er det et sted man vil være. Jeg ønsket alltid å bli vurdert den dagen Sir Alex ga seg.

- Det er klart det er skremmende også. Det er store sko man skal fylle. Det Sir Alex har gjort her er helt fantastisk.

- Jeg kan bare fortsette slik jeg jobber. Jeg vil ta tradisjonen til Manchester United videre, men jeg vil definitivt sette mitt eget preg på klubben.

- Jeg har snakket med Wayne Rooney. Vet du, han er bare 40-50 mål bak Bobby Charlton. Jeg vet dere lurer, men Wayne er IKKE til salgs. Han forblir en United-spiller. Jeg har kjent han siden han var 16, og han er i bedre form enn noen gang.

- Vi skal finne frem til måten han kan få de neste 50 målene slik at han kan ta rekordene. Dette landet har også et verdensmesterskap å tenke på, så vi skal få Rooney i form.

- Han er en fantastisk spiller, og han er ganske enkelt ikke til salgs.

- Jeg vet ikke hva som ble sagt mellom Rooney og Ferguson tilbake i vår, men jeg er innstilt på å trene med han.

- Dersom jeg var Wayne ville jeg sett på alle legendene som har spilt i denne klubben. Han er ikke langt unna nå, og om han holder seg her kan han bli en av dem.

- Jeg har allerede ringt Ferguson et par ganger for å få råd på diverse ting.

- Jeg vil samtidig benytte anledningen til å takke trenerstaben som var her.

- Glazers har vært fantastiske, det samme har Ed Woodward - men først og fremst spillerne. Det er en vanskelig jobb, men alle har hjulpet meg.

- Denne klubben har vunnet trofeer, og det er noe jeg ser frem til å gjøre også.

- Jeg har ikke så mye erfaring som mange av de andre som ble vurdert, men Ferguson sa til meg «du er den neste United-manageren». Det betyr alt for meg.

- United hadde en fantastisk sesong i fjor, og vi kommer til å gjøre alt vi kan for å fortsette i samme sporet.

- Jeg kommer aldrit til å snakke om spillere som er under kontrakt med andre klubber, men United er alltid interessert i de beste spillerne.

- Jeg har snakket med Pauls Scholes, men han ville ha litt fri. Ryan Giggs har vært fantastisk. Jeg har bare jobbet med han to dager, men han imponerer allerede.

- Laget jeg har arvet er fantastisk. Jeg er imponert over holdningen deres.

- Vi får en tøff start på sesongen. Kan ikke huske at United har hatt en så vanskelig start noen gang, men alle skal møte hverandre to ganger.

- Jeg håper at vi kan underholde samtidig som vi vinner. Likevel er det viktigste for meg å vinne. Det hjelper ikke å spille fantastisk fotball om du ikke vinner.

- Forhåpentligvis kan vi videreføre tradisjonen med «Fergie-time».

- Det var utrolig da jeg møtte Ferguson. Jeg trodde det knapt, og jeg var selvsagt underlagt taushetsplikt. Han fortalte meg masse om klubben, alle som jobbet der og han mente jeg var den rette mannen for jobben.

- Ferguson sa til meg at Rooney er en fantastisk spiller, som er viktig for klubben.

- Det er enda usikkert hvem som blir med på pre-season-turen. Smalling, Young of Nani er alle litt tvilsomme.

- Jeg vet hvilken utfordring jeg har foran meg. Det visste Ferguson også når han tok over, og han hadde noen tøffe år. Men han har gitt meg et fantastisk lag og jeg håper vi kan beholde tittelen.

- Jeg vil også takke Everton. Det var skuffende for dem at jeg dro, men alt i alt skjønner de at jeg ikke hadde noe valg når jeg fikk denne muligheten.

- Jeg har vært heldig som har jobbet med sjefer som har gitt managerne sine tid til å lykkes. Også her har de den samme tradisjonen.

- Jeg vil lede klubben, men Ferguson kommer alltid til å være her. Jeg håper at supporterne skjønner at han har fortjent litt hvile. Det er helt umulig å gjøre det samme som han har gjort.

- En del av min jobb er å få igjennom unge spillere via akademiet. Vi vil utvikle våre egne.

- Jeg tror alle utfordrerne vil være sterkere i år. Det er spennende å ha Mourinho tilbake. Pellegrini er også ny i jobben. Det er mye spennende som skjer, og ting er veldig uforutsigbart.

- Målet er å gjøre det godt i alle turneringer, ikke bare Premier League. Sånn er det å trene Manchester United.

- Jeg kommer til å prøve å få i orden noen signeringer før vi drar på turne, men jeg kan ikke si et kategorisk "ja" til det.

- Det ideelle er å få inn spillere så tidlig som mulig.

Moyes hadde også med seg kaptein Nemanja Vidic på pressekonferansen:

- Det var et sjokk da Ferguson ga seg, men vi har sett hva Moyes har gjort i Everton og nå er hele spillergruppa spente på å jobbe med ham.

- Moyes har jobbet lenge i Premier League og han vet hva som må til. Spillerne har allerede begynt å jobbe hardt for å imponere ham. Det er et godt tegn. Vi må hjelpe manageren med å oppnå det han vil.

- Rooney er i bedre form enn han har vært på mange år, men jeg har ikke snakket med han om fremtiden hans. Han trener veldig godt.