Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Wayne vil alltid feire med fansen når han scorer

Minst én United-supporter tilga matchvinner Rooney på Ibrox.

TILGITT: Denne Manchester United-supporteren så iallfall ut til å ha tilgitt Wayne Rooney alt bråket i høst da kraftpluggen ble matchvinner mot Rangers.Foto: SCANPIX
TILGITT: Denne Manchester United-supporteren så iallfall ut til å ha tilgitt Wayne Rooney alt bråket i høst da kraftpluggen ble matchvinner mot Rangers.Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Rangers - Man. United 0-1.

Med en fembackslinje og et dyptliggende midtbaneanker, gjorde et kompakt og hardtarbeidende Rangers livet meget surt for Manchester United på Old Trafford i åpningskampen av gruppespillet i Champions League.

Derfor så manager Walter Smith ingen grunn til å endre på suksessoppskriften fra september-møtet mellom lagene da United gjestet den boblende Ibrox-gryta onsdag kveld.

Rangers hadde fortsatt teoretiske muligheter til å ta seg videre til åttedelsfinale, men overlot til bortelaget å styre spillet, for så å ligge lavt og samlet og vente på kontringsmulighetene som skulle by seg.

Karate Det fungerte lenge til punkt og prikke, selv om gjestene ble snytt for et tilsynelatende klart straffespark bare to minutter ut i kampen da Dimitar Berbatov ble klippet ned av Steven Davis med ballen en halvmeter unna Rangers-backens rekkevidde.

84 målløse minutter seinere tok dommer Massimo Busacca affære da Steven Naismith bommet fullstendig på timingen og klareringsforsøket endte som et karatespark i ansiktet på Fabio.

Til tross for enorme protester fra Naismith var det fint lite å diskutere, og dermed tilfalt straffeansvaret Wayne Rooney, som var tilbake fra start hos United.

- Krevde mot Trykket på Rooney har vært enormt siden VM i Sør-Afrika, ikke minst utenfor banen. Og det kan umulig ha vært en særlig komfortabel følelse å ta oppstilling med 50.000 pipende skotter på alle kanter.

Men United-spissen viste ingen nerver da han etter et slalåmtilløp satte ballen i motsatt hjørne av det keeper Allan McGregor gjettet på.

KYSS, KLAPP OG KLEM: Ingen vakter grep inn, og denne supporteren fikk et minne for livet da han ikke delte Wayne Rooney med de andre United-spillerne.Foto: SCANPIX/AP Photo/Scott Heppell
KYSS, KLAPP OG KLEM: Ingen vakter grep inn, og denne supporteren fikk et minne for livet da han ikke delte Wayne Rooney med de andre United-spillerne.Foto: SCANPIX/AP Photo/Scott Heppell Vis mer

Da var det mye følelser som skulle få utløp, og Rooney vartet opp med en feiring som bar tydelig bud om at det var mangfoldige kilo vekt som hadde lettet fra hans brede skuldre.

- Det krevde mye mot å ta det straffesparket. Han hadde ikke hatt noen enkel kveld, og misbrukte et par sjanser, men det må man regne med når han er såpass kamprusten. Vi er veldig glade på hans vegne, sier United-manager sir Alex Ferguson til ITV etter kampen.

Supporter stjal showet Mange har lurt på hvordan United-supporterne ville ta imot Rooney etter alt kontraktsbråket. På Ibrox var det iallfall én mann som hadde tilgitt ham.

En euforisk supporter kom hoppende over reklameskiltene, kastet seg rundt halsen på Rooney og ville ikke dele United-spissen med lagkameratene før de ble beordret til å ta oppstilling for avspark.

- Han vil alltid feire med fansen og medspillerne når han scorer, sier Ferguson.

Storseier for Valencia På det som lenge var en frustrerende kveld for engelskmennene, gikk de seirende ut av den n'te varianten av «Battle of Britain», og er klare for åttedelsfinale.

Unngår de tap mot Valencia på Old Trafford, vil de også være gruppevinnere. Spanjolene slår også følge uansett utfall i siste kamp.

Etter imponerende 6-1 hjemme mot Bursaspor, er det allerede oppe og avgjort hvilke to som skal videre i Champions League, og hvilket lag som skal spille Europa League, som blir Rangers.

- Fortjent Rangers skal ha honnør for heroisk innsats, og enslig spiss, med trykk på enslig, Kenny Miller, kom til et par gode muligheter i første omgang etter grove forsvarsfeil hos United.

Men alt i alt var det fortjent at det mest angrepsvillige laget gikk seirende ut, selv om det måtte et straffespark til i en ikke altfor underholdende fotballkamp.

SPEDE FORSØK: Steven Naismith kom nærmest for Rangers etter en kommunikasjonssvikt mellom Edwin van der Sar og Jonny Evans, men nederlenderen ryddet opp.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ANDREW YATES
SPEDE FORSØK: Steven Naismith kom nærmest for Rangers etter en kommunikasjonssvikt mellom Edwin van der Sar og Jonny Evans, men nederlenderen ryddet opp.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ANDREW YATES Vis mer

- Jeg synes vi fortjente seieren. Vi vil vinne gruppen, og da må vi ha et poeng mot Valencia, sier Ferguson etter møtet med klubben han i sin tid spilte for.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!