Waynes ville verden

Når David Beckham, etter å ha startet EM i underbuksa, brått blir for en medieparentes å regne, befinner vi oss plutselig i en verden vi ikke har vært i før.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LISBOA (Dagbladet): Wayne Rooney - 18 år og 244 dager gammel i dag - er som dere sikkert har fått med dere Englands nye frelser og denne EM-turneringas desidert mest omtalte person. Det betyr at Wayne Rooney er 18 år og 245 dager gammel i morgen. Og ikke for å være et paranoid petimeter når det gjelder guttungens alder, jeg prøver bare å få fram et poeng.

Når en persons alder ikke lenger omtales bare i år, men som i Wayne Rooneys tilfelle brekkes ned til dager som av naturlige tida-går-grunner adderes i takt med kretsløpet, da er det nemlig alvor.

Ingen brydde seg

Men ingen brydde seg om hvor mange dager gammel Wayne Rooney var i tillegg til de åtte åra han hadde i shortsen da han spilte for Evertons U10-lag mot Manchester Uniteds tilsvarende en iskald og vinterdag for ni år siden.

For å si det som det var - i kretsen av håpefulle foreldre på sidelinja var det ingen som brydde seg om Wayne Rooney i det hele tatt. Bortsett fra én kar da, som også heter Wayne Rooney. Og er faren til Wayne Rooney.

Men det skjedde noe der og da denne søndagen i Manchester. En av de små blå - som den sesongen scoret 14 mål i snitt per kamp - kaster seg plutselig rundt på brasiliansk vis og feier ballen i mål som en torpedo. Wayne Rooney senior klapper ekstatisk i hendene, selvfølgelig gjør han det, det er jo gutten hanss mann, og gutten hans har akkurat scoret et fantastisk mål. Og snart klapper de alle som en - både foreldre, trenere, røde og blå.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer