Waynes ville verden

Når David Beckham, etter å ha startet EM i underbuksa, brått blir for en medieparentes å regne, befinner vi oss plutselig i en verden vi ikke har vært i før.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LISBOA (Dagbladet): Wayne Rooney - 18 år og 244 dager gammel i dag - er som dere sikkert har fått med dere Englands nye frelser og denne EM-turneringas desidert mest omtalte person. Det betyr at Wayne Rooney er 18 år og 245 dager gammel i morgen. Og ikke for å være et paranoid petimeter når det gjelder guttungens alder, jeg prøver bare å få fram et poeng.

Når en persons alder ikke lenger omtales bare i år, men som i Wayne Rooneys tilfelle brekkes ned til dager som av naturlige tida-går-grunner adderes i takt med kretsløpet, da er det nemlig alvor.

Ingen brydde seg

Men ingen brydde seg om hvor mange dager gammel Wayne Rooney var i tillegg til de åtte åra han hadde i shortsen da han spilte for Evertons U10-lag mot Manchester Uniteds tilsvarende en iskald og vinterdag for ni år siden.

For å si det som det var - i kretsen av håpefulle foreldre på sidelinja var det ingen som brydde seg om Wayne Rooney i det hele tatt. Bortsett fra én kar da, som også heter Wayne Rooney. Og er faren til Wayne Rooney.

Men det skjedde noe der og da denne søndagen i Manchester. En av de små blå - som den sesongen scoret 14 mål i snitt per kamp - kaster seg plutselig rundt på brasiliansk vis og feier ballen i mål som en torpedo. Wayne Rooney senior klapper ekstatisk i hendene, selvfølgelig gjør han det, det er jo gutten hanss mann, og gutten hans har akkurat scoret et fantastisk mål. Og snart klapper de alle som en - både foreldre, trenere, røde og blå.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.