Waynes world

En komiker av en makedonsk keeper åpnet målet og verden for Wayne Rooney (17). Og slik ble Everton-spissen Englands yngste målscorer gjennom tidene.

LONDON (Dagbladet): Michael Owen var 18 år da han scoret sitt første for England. Wayne Rooney blir først 18 i oktober. Og med David Beckham som farsfigur på den internasjonale arenaen åpnet han i går døra til en lysende karriere.

Fordi Makdonias keeper ikke hadde armer.

- Alle vet hva Wayne kan gjøre, sier David Beckham. - Alderen hans er ingen hindring - han er kapabel til alt. Og fordi han har en flott klubb og en solid familie i ryggen er det ingen fare.

- Wayne er framtidas mann for England.

Wayne Rooney ordnet 1- 1 da England trengte det som mest etter pause. En håpløs første omgang - der hjemmelaget ikke trengte mer enn å vise fram ballen for å gjøre engelskmennenes forsvar usikkert - var nemlig England på det svakeste. Men et klokt Svennis-bytte - Lampard ut av midtbanen og Heskey inn som tredjemann på topp - var alt som skulle til.

Beckham-faktoren

Pluss en silkepasning fra David Beckham.

Heskey plukket den millimeterpresise langballen ned med hodet, nikket den i støtte mot 16-meterstreken og der kom Wayne Rooney. Og traff som han skulle. Men omtrent midt i mål burde så avgjort keeper ha tatt skuddet. Alt som skulle til var en arm.

Stø kurs mot EM

Og med 1- 1 - etter Hristovs 1- 0 fordi Gary Neville opphevet en offsidemulighet, og Sol Campbell mistet både vett og bein da han helt plutselig prøvde å heade en ball 20 centimeter over bakken - overtok England kampen. Da David Beckham scoret sitt 13. landslagsmål fra straffemerket, tok de alle poengene også. Og slik trenger engelskmennene bare uavgjort for å komme til EM når de reiser til Tyrkia i oktober.

Fordi de slår Liechtenstein på Old Trafford til onsdag.

<B>TIDENES YNGSTE: </B> Wayne Rooney (17) jubler for utlikningen til 1- 1, og for at han ble Englands yngste målscorer gjennom tidene.