WBA-beltet er for lite for Valujev

- Jeg får det ikke rundt livet, forteller «Beistet fra øst».

(Dagbladet.no): Han kalles «The Beast from The East» (Beistet fra øst). Men Nikolai Valujev insisterer på at han slett ikke er noe monster, sitt fryktinngytende ytre - 213 cm og 147 kg - til tross.

- Jeg er egentlig ikke noe beist. Jeg er en veldig rolig person. Jeg pleide til og med å skrive dikt, forteller russeren til BBC, som har besøkt ham hjemme i St. Petersburg.

Helga før jul ble han WBA-mester i tungvekt etter den kontroversielle seieren mot amerikanske John Ruiz.

Poengseieren utløste pipekonsert, og Ruiz trener Norman Stone trampet inn i ringen og stjal mesterbeltet fra Valujev.

Russeren fikk beltet tilbake, men når BBC spør om å få se det, må han beklage:

- Jeg har det ikke. Det var ikke stort nok, jeg fikk det ikke rundt livet. De må lage et større belte til meg, sier han.

Neste kamp for mesteren kommer trolig til våren. Først skal han slappe av, bruke tid med familien og gå på jakt. Rett og slett ta det med ro.

- Det jeg liker med boksing er følelsen av fare, alt adrenalinen. Jeg får ikke nok av det i det normale livet mitt, forteller Valujev i ettromsleiligheten han deler med kona og den tre år gamle sønnen.

OMDISKUTERT: Poengavgjørelsen i favør Nikolai Valujev mot John Ruiz utløste pipekonsert i Berlin forrige helg. Foto: Reuters/Scanpix
OMDISKUTERT: Poengavgjørelsen i favør Nikolai Valujev mot John Ruiz utløste pipekonsert i Berlin forrige helg. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer
FOR LITE: Valujev vant beltet, men venter nå på at WBA lager et som er større. Her står kjempen på 213 cm og 147 kilo sammen med treneren Manuel Gabrielian.
POPULÆR HJEMME: Nikolai Valujev ble mottatt med champagne da han kom hjem til St. Petersburg.