STJERNESMELL: Gonzalo Jara og Peter Odemwingie jubler etter førstnevntes 0-2 scoring på Emirates Stadium. I motsetning til mange andre lag, forsøkte gjestene å angripe Arsenal på bortebane. Det skulle de få betalt for.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ADRIAN DENNIS
STJERNESMELL: Gonzalo Jara og Peter Odemwingie jubler etter førstnevntes 0-2 scoring på Emirates Stadium. I motsetning til mange andre lag, forsøkte gjestene å angripe Arsenal på bortebane. Det skulle de få betalt for.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ADRIAN DENNISVis mer

WBA endte 27 år lang seierstørke mot Arsenal

Imponerte stort på Emirates.

||| (Dagbladet): Arsenal - WBA 2-3.

Nesten 27 år etter at Derek Monaghan ble matchvinner på Highbury og West Bromwich tok sin hittil siste seier på bortebane mot Arsenal, sørget scoringer fra  Peter Odemwingie, Gonzalo Jara og Jerome Thomas for at den lange tørkeperioden omsider kom til en ende.

Da «Baggies» var oppe i den øverste divisjonen i 2008/2009-sesongen høstet Tony Mowbrays menn mye skryt for å forsøke å spille attraktiv fotball i motsetning til de fleste andre nyopprykkede lag, som stort sett tar alle midler i bruk i møtet med Premier League.

Det var imidlertid en tilnærming som skulle vise seg i overkant naiv i mangelen på en god målscorer, og WBA gikk rett ned igjen i The Championship.

Aktiv Odemwingie
Klubben har imidlertid ikke endret kurs under sin nye manager Roberto Di Matteo, og nå kan det se ut til at de klarte å finne mannen som kan skyte dem til fornyet Premier League-kontrakt i halvt nigerianske, halvt russiske Peter Odemwingie. Medregnet dagens fulltreffer, står han nå med fire mål på fem kamper.

Lørdag sto han bokstavelig talt i spissen for et bortelaget som torde å angripe Arsenal på eget gress. Det var et sjansespill som skulle få sin belønning i form av tre knallsterke poeng mot en motstander som ennå hadde til gode å tape en kamp denne sesongen.

- Jeg synes vi fortjente å vinne slik vi spilte, skapte sjanser og scoret. Vi møtte dem med høyt, og satte dem under press over hele banen. Dermed klarte vi å nekte dem å spille slik de pleier. De gangene vi selv hadde ballen, var vi presise i pasningsspillet og evnet å skape sjanser, oppsummerer Di Matteo, ifølge Sporting Life.

- Jeg ønsker ikke bare at det skal være pent å se på. Jeg vil også ha resultater, legger han til.

Svak Almunia
Arsenal har så langt denne sesongen sminket godt over svakhetene i laget, men mot Sunderland forrige helg, så man spor av manglende trygghet defensivt. I ettermiddag fikk argumenter som taler for at klubben trenger en ny sisteskanse fornyet styrke.

Manuel Almunia rettet forsåvidt opp egen feil da han laget et unødvendig straffespark før pause, og kunne lite gjøre da Odemwingie skled Jerome Thomas sitt presise innlegg i mål fra kort hold.

Men spanjolen var så definitivt å klandre da han på besynderlig vis ikke klarte å avverge at Gonzalo Jaras høyst overkommelige avslutning snek seg inn ved første stolpe.

Det var heller ikke overbevisende keeperspill da han lot seg lure bort fra streken og ut mot cornerflagget da tilrettelegger Chris Brunt fikk en svak førsteberøring i forkant av Thomas 0-3 scoring drøyt kvarteret før slutt.

På åpent mål gjorde den tidligere Arsenal-junioren ingen feil, og de tilreisende fra Midlands kunne knapt fatte og begripe hva som foregikk.

- Jeg ønsker ikke å snakke om enkeltprestasjoner. Vi var svake kollektivt. Man kan peke ut mange spillere. Alt i alt var det en svak prestasjon av laget, og vi er nødt til å analysere hvorfor for så å slå tilbake, sier en skuffet Wenger.

Skapte spenning Riktignok kom Arsenal med et slags tilsvar da en opplagt Samir Nasri reduserte like etterpå, og det ble noen svette overtidsminutter i borteforsvaret da samme Nasri noterte seg for sitt fjerde mål på like mange dager helt på tampen.

Likevel; West Bromwich sto imot, tok en imponerende borteseier og klatret til femteplass på tabellen, mens Arsenal misbrukte muligheten til å kappe ned på forspranget til ett poeng opp til serieleder Chelsea.