BOM, BOM, BOM:  Liverpool sløste med sjansene mot WBA og tapte 0-2. Her bommer Steven Gerrard på straffespark. Foto: EPA/PETER POWELL
BOM, BOM, BOM: Liverpool sløste med sjansene mot WBA og tapte 0-2. Her bommer Steven Gerrard på straffespark. Foto: EPA/PETER POWELLVis mer

WBA-keeper «visste» hvor Gerrard ville skyte straffen

Liverpool ydmyket på Anfield.

• Liverpool - WBA 0-2

(Dagbladet): Liverpool bommet på straffespark, fikk én scoring annullert og sløste vekk flere kjempesjanser.

Til tross for totaldominans i 90 minutter, tapte Liverpool 0-2 på Anfield.

Rett før slutt stanget WBA-stopper Gareth McAuley inn 0-1 og sjokkerte samtlige på tribunen. Scoringen kom etter at gjestene hadde spilt i rundt 80 minutter uten å skape en eneste stor sjanse.

Bare minutter tidligere hadde Luis Suarez skaffet Liverpool et tvilsomt straffespark etter at han falt lett i en duell med Jonas Olsson. Liverpool-kaptein Steven Gerrard klarte ikke å overliste keeper Ben Foster, som reddet forsøket nede i høyre hjørne.

Bommen ble kostbar for Liverpool, som ikke klarte å slå tilbake. På overtid la spissen Romelu Lukaku på til 0-2 og gjorde ydmykelsen total for vertene. På vakkert vis la han ballen over keeper Jose Reina.

KEEPERHELT: West Bromwich Albion-keeper Ben Foster reddet alt som Liverpool hadde å by på. Foto: AP Photo/Jon Super
KEEPERHELT: West Bromwich Albion-keeper Ben Foster reddet alt som Liverpool hadde å by på. Foto: AP Photo/Jon Super Vis mer

- Det var en perfekt bortekamp av West Bromwich. Liverpool spilte svakt, sier TV 2-ekspert Claus Lundekvam i kanalens PL-studio.

En av banens giganter var WBA-keeper Ben Foster.

- Dean Kiely, keepertreneren vår, har gjort en del research og ba meg satse til venstre på straffesparket. Med det i tankene, klarte jeg å redde straffen, sier Foster ifølge BBC.

ANNULLERT: Jonjo Shelveys mål ble annullert i 1. omgang. Foto:  AFP PHOTO/ANDREW YATES  ==
ANNULLERT: Jonjo Shelveys mål ble annullert i 1. omgang. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES == Vis mer

- Jeg ville ikke trodd på personen som sa vi ville være foran Liverpool på tabellen etter over halvspilt sesong, sier Foster.

Shelvey-mål annullert
- Spillerne ga alt. Vi klarte bare ikke å bryte gjennom. Vi trengte det første målet, og vi spilte ikke så godt som vi vet vi kan, sier Liverpool-sjef Brendan Rodgers til BBC.

WBA har sett ut som et lag i fullstendig oppløsning de siste ukene og sto med bare ett poeng på de seks siste seriekampene før laget gjestet Anfield.

Gjestene leverte en svak 1. omgang, og det var Liverpool som styrte banespillet. Jonjo Shelvey satte ballen i mål etter bare 10 minutter, da han plukket opp en retur, men assistentdommeren vinket korrekt for offside.

SMELL:  Luis Suarez og Liverpool tapte 0-2 på hjemmebane. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES  ==
SMELL: Luis Suarez og Liverpool tapte 0-2 på hjemmebane. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES == Vis mer

Stopper Daniel Agger kom nesten til en stor sjanse rundt halvveis i omgangen, men innlegget var noen centimeter for høyt for dansken.

WBA-stopper Steven Reid skapte nærmest på egenhånd Liverpools største sjanse etter et innlegg fra Shelvey. Ingen Liverpool-spillere befant seg i feltet, men Reid sendte på klønete vis ballen bare centimetre over eget mål.

Til pause sto det 0-0.

Straffebom
Liverpool styrte alt i starten av 1. omgang - og mange trodde Liverpool gikk mot seier da hjemmelaget fikk straffespark med rundt ti minutter igjen.

Steven Gerrard skjøt et svakt straffespark, og keeper Ben Foster var raskt nede og reddet.

Nesten umiddelbart gikk WBA i angrep, og McAuley stanget gjestene overraskende i ledelsen.

På overtid la Lukaku på til 0-2. Og da hjalp det lite at Liverpool vant skuddstatistikken 25-5.

STRAFFEBOM: Liverpools Steven Gerrard bommet på et straffespark og WBA scoret to mål i sluttminuttene på Anfield. Fto: REUTERS/Phil Noble
STRAFFEBOM: Liverpools Steven Gerrard bommet på et straffespark og WBA scoret to mål i sluttminuttene på Anfield. Fto: REUTERS/Phil Noble Vis mer

West Bromwich passerte med seieren Liverpool på tabellen.

WBA har 37 poeng på 8. plass etter 26 serierunder. Liverpool følger poenget og plassen bak.