WBA senket Tottenham med første bortemål siden april

Tafatt Tottenham.

 MATCHVINNER:  James Morrison scoret vinnermålet for WBA. Her i duell med danske Christian Eriksen. Foto: NTB Scanpix
MATCHVINNER: James Morrison scoret vinnermålet for WBA. Her i duell med danske Christian Eriksen. Foto: NTB ScanpixVis mer

• Tottenham - WBA 0-1 (0-0)

(Dagbladet): Før dagens oppgjør mot Tottenham hadde ikke WBA scoret på bortebane siden april.

- Jeg er skuffet og sint. Vi hadde en veldig dårlig dag. Spillet gikk veldig, veldig tregt. Vi må få opp tempoet i vårt spill. Ikke skapte vi stort heller. Og vi gjorde en stor feil på en dødball, sukket Tottenham-manager Mauricio Pochettino.

West Bromwich var levnet få muligheter borte, men The Baggies viste ingen nåde og gikk ut i hundre på White Hart Lane.

Craig Dawson  hadde en heading like over tverrliggeren etter tre minutter, mens Lescott var uheldig og traff en lagkamerat da han avslutter i feltet etter elleve minutter. Begge sjansene kom etter en dødball.

Snytt for straffe Tottenham slapp med skrekken. Og det gjorde de også da Emmanuel Adebayor handset klart i feltet etter en corner midtveis i omgangen. Hånda var langt over hodet - klar straffe - men dommer Kevin Friend fikk ikke med seg situasjonen.

Tottenham hadde ballen mest før pause, trillet mye, men skapte ikke de helt store sjansene. Pausestatistikken viste at hvitrøyene hadde null skudd på mål.

Nærmest var de da Christian Eriksen dro seg ned mot dødlinja og la et perfekt innlegg mellom forsvaret og keeper. Adebayor kom stormende,  men var akkurat for seint ute til å putte ballen i det åpne målet.

Giftg på dødball Den andre omgangen fortsatte i den samme tralten. Tottenham sleit med å bryte seg gjennom WBAs forsvar, trillet mye ball i ufarlige soner og angrepet besto i for stor grad av at én og én spiller forsøkte seg på noe ekstraordinært.

Begge lagene hadde noen halvsjanser, blant annet da innbytter Soldado var nære å pirke inn en retur i mål,

Men WBA var det beste laget gjennom kampen, og da de fikk den store sjansen var de iskalde.

Igjen på dødball:

James Morrison fikk gå hele alene opp på en corner og styrte vinnermålet inn fra fem meter.  

-  Min jobb er å hindre at de klarer å markere våre spillere, men i stedet var det jeg som ble stående alene og kunne avslutte. Vi fortjente seieren, sa matchvinner Morrison om headingen etter corneren fra Chris Brunt.

- Vi har fått mye kritikk for sesongstarten vår, men i dag viste vi kvalitet, fortsatte Morrison.