DIREKTE RØDT: Mark Clattenburg var ikke nådig da Goran Popov spyttet i retning Kyle Walker. Foto: REUTERS/Darren Staples/NTB scanpix
DIREKTE RØDT: Mark Clattenburg var ikke nådig da Goran Popov spyttet i retning Kyle Walker. Foto: REUTERS/Darren Staples/NTB scanpixVis mer

WBA-spiller utvist for spytting mot Walker

Gareth Bale utnyttet at Spurs var i overtall.

(Dagbladet): West Bromwich-Tottenham 0-1 (0-0)

Gareth Bale tok saken i egne hender da Tottenham jaget scoring mot West Bromwich med ti mann på banen. Snaut 20 minutter før slutt dro han seg vakkert inn i banen før han hamret til med den berømte venstreslegga fra rundt 18 meter. Ballen føk som et prosjektil opp i hjørnet, hans ellevte ligascoring for sesongen.

- Jeg trives på banen for tiden, og når jeg gjør det pleier jeg som regel å spille bra. Vi er topp fire, og vi spiller bra fotball. Det vil ikke bli enkelt (å bli topp fire), men vi vil fortsette å jobbe hardt, sier Bale til BBC.

Etter en rolig førsteomgang bestemte Goran Popov seg for å ta over showet i den andre. Etter munnhuggeri med Kyle Walker spyttet Popov mot Tottenham-backen i det som liknet en demonstrasjon. Selv om han ikke så ut til å treffe Walker, tok Mark Clattenburg resolutt opp det røde kortet og sendte ham av banen.

Jaget sin niende Tottenham jaget sin niende strake ligakamp uten nederlag i kveld. Nyervervelsen Lewis Holtby fikk ikke starte kampen til tross for det gode innhoppet mot Norwich i midtuka, men André Villas-Boas ble tvunget til å sette innpå 22-åringen allerede i den første omgangen da Jermain Defoe haltet av banen med det som så ut som en vridning i foten.

USTOPPELIG: Gareth Bale scoret sitt ellevte ligamål for sesongen. Foto: AFP PHOTO/ADRIAN DENNIS/NTB scanpix
USTOPPELIG: Gareth Bale scoret sitt ellevte ligamål for sesongen. Foto: AFP PHOTO/ADRIAN DENNIS/NTB scanpix Vis mer

Ikke uventet ble Peter Odemwingie utelatt fra troppen til West Bromwich etter overgangsfadesen på Deadline Day. Angriperen ble tidligere denne uka sendt hjem fra trening, og det spørs om han får noe særlig spilletid resten av inneværende sesong.

Tottenham er med seieren kun ett poeng bak London-rival Chelsea i Premier League.