- We belong in the Tippeliga!

ULLEVAAL (Dagbladet): Lyn- Haugesund 0- 2. - Lyn is dead, my wife is coming! sa Haugesunds nigerianske angrepsspiss Bala Garba (25) foran gårsdagens toppkamp i 1. divisjon. Etter seieren sang han av full hals i garderoben: - We belong in the Tippeliga!

I dag kommer hans kjære Khadijat til Haugesund.

- Vi giftet oss i Nigeria 3. juli, og skal bosette oss i Haugesund. Hvor lenge vi blir, avhenger av hvordan jeg gjør det på fotballbanen. Etter karrieren drar vi nok tilbake til Nigeria, sier en strålende opplagt Bala Garba til Dagbladet.

Et kvarter var spilt da Haugesund fikk sin første sjanse, og Bala Garba satte ballen i mål. Etter en drøy halvtime fastsatte Magnus Samuelson sluttresultatet til 0-2 på lagets andre målsjanse.

- Det er store dager for tida. Seieren i går betyr at vi bør greie opprykk. Selv om jeg scoret igjen i går, betrakter jeg meg som lagspiller. Sju mål og tolv målgivende pasninger viser vel at jeg ikke bare er en individualist, sier Bala Garba.

Haugesund-trener Åge Steen karakteriserer lagets svarte perle som en uortodoks, lynrask og merkelig spiller.

- Bala har stor fart, selv om det ikke ser slik ut fra tilskuerplass. Trass i mange målgivende pasninger, er han fortsatt lagets store individualist. Det er ikke alltid like lett å få ham inn i en enhet, sier Åge Steen.

Seiersoppskriften i går var like enkel som den var effektiv:

  • Lavt press, pottetett forsvar, raske kontringer og effektivt angrepsspill.

- Selv tar vi ikke opprykk for gitt, bare konstaterer at vi er et skritt nærmere Tippeligaen. Lyn er trolig borte, sier en fornøyd Haugesund-trener Åge Steen.

TROR PÅ OPPRYKK: Haugesundspissen Bala Garba opplever store dager for tida.