Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Weah la opp etter tap

George Weah, tidligere kåret til verdens beste fotballspiller, la opp da Liberia røk ut av afrikamesterskapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

35 år gamle Weah har sagt nei til å spille flere landskamper, nå skal han prioritere familien. Liberia tapte mandag 0-1 mot Nigeria i afrikamesterskapet i fotball, og det ble Weahs siste forestilling.

Den målfarlige spissen er tidligere kåret til Afrikas (1989, 1995), Europas (1995) og verdens beste fotballspiller (1995), og har blant annet spilt for Monaco, Paris SG, AC Milan, Chelsea og Marseille.

- Jeg blir glad når jeg tenker tilbake på egen karriere, men er svært lei meg for at Liberia ikke gikk videre i mesterskapet. Dette er slutten for meg, nå skal yngre spillere få slippe til, sa Weah, som tross en oppvekst i krigsherjede Liberia nådde de store høyder i internasjonal fotball.

Finansierte landslaget

- Jeg har hatt et flott fotballiv og angrer ingenting. Fotball er et fantastisk spill, nå skal jeg nyte det fra sidelinjen.

Landets fotballforbund ønsker nå å pensjonere landslagstrøye nummer 14 for all framtid, og Weah liker tanken.

- Hvis noen vil spille med den, er det egentlig bare hyggelig. Men hvis de virkelig vil gjøre noe for meg, etter alt jeg har gjort for Liberia, bør de fjerne drakten for godt, sa Weah, som i en lang periode drev og finansierte landslaget på egen hånd.

(NTB)

BLANT DE BESTE: George Weah var i flere år blant verdens beste fotballspillere. Mot slutten av karrieren sro han selvfølgelig til England og Chelsea for å spille inn noen ekstra pund på kontoen.
DEN SISTE KAMPEN: Etter tapet mot Nigeria, la Weah fotballskoene på den berømte hylla.
Hele Norges coronakart