Webber hoppet i vannet etter Monaco-triumf

Kopierte Monte Carlo-seieren fra 2010.

VÅT FEIRING: Mark Webber og Red Bull-laget feirer i bassenget etter triumfen i Monte Carlo. Foto: SCANPIX/EPA/SRDJAN SUKI
VÅT FEIRING: Mark Webber og Red Bull-laget feirer i bassenget etter triumfen i Monte Carlo. Foto: SCANPIX/EPA/SRDJAN SUKIVis mer

Mark Webber kopierte triumfen fra 2010 i Monte Carlo søndag og gikk til topps i årets utgave av det spektakulære løpet.

Han ble den sjette vinneren av en VM-runde i formel 1 i år, noe som viser at sesongen er jevnere enn noensinne, for det har ikke vært mer enn seks forskjellige runder som er avviklet til nå.

Søndagens fartsfest i Monte Carlo var også jevnere enn den pleier å være, og det skilte mindre enn et sekund mellom de tre første. Webber, som kjører for Red Bull, vant med tyske Nico Rosberg på annenplass. Det skilte 0,6 sekunder mellom de to beste, mens tredjemann, spanjolen Fernando Alonso, som kjører for Ferrari, var tre tideler bak Rosberg igjen.

Webber ledet fra start til mål. Han hadde da også beste startspor og fikk en så god start at han beholdt posisjonen sin, og etter at han var kommet seg i teten, slapp han aldri noen forbi seg, men det var jevnt og tett, og han måtte bruke alle sine beste egenskaper for å holde de hardeste konkurrentene bak seg helt til mållinjen var passert.

De tre beste sto i en klasse for seg, og dette var Webbers første seier siden han gikk til topps i Brasil på slutten av sesongen i fjor.

Fantastisk - Dette er en strålende og fantastisk dag for både meg og for laget, jublet Webber etter å ha fått pokal fra fyrst Albert og sprutet champagne over alle dem som sto i nærheten.

- Det er helt fantastisk å stå på toppen av seierspallen her igjen, fortsatte han.

- Selv om jeg var foran hele tiden, torde jeg ikke tro at seieren skulle bli min før jeg var gjennom aller siste sving. Først da kunne jeg begynne å juble, innrømmet han overfor journalistene etter løpet.

- Dette er Monte Carlo. Du kan aldri være sikker på noen ting, for det er så jevnt og tett og små marginer som kan bli avgjørende, sa han.

De tre beste var i en liten klasse for seg, men Sebastian Vettel på fjerde- og Lewis Hamilton på femteplass var heller ikke langt unna tettrioen. Det skilte litt over fire sekunder mellom de fem beste, men seierskampen sto først og fremst mellom de tre beste.

Alonso leder VM Fernando Alonso har nå ledelsen i VM-sammendraget med 76 poeng, men Vettel og Webber med 73 puster ham i nakken. Så også i VM-sammendraget er det jevnt og tett denne sesongen.

Søndag kon 15 av 24 kjørere til mål i et løpet som var preget av svært få uhell. en av dem som måtte bryte var den tidligere tyske verdensmesteren Michael Schumacher. Han fikk tekniske problemer og sluttet løpet i pit stopen etter 64 runder.

De aller fleste kjørerne klarte seg med en pit stop.

- Målet mitt i dag var å komme foran Vettel og Hamilton i mål, sa Alonso. Han klarte den oppgaven etter litt heldig kjøring og en litt heldig pit stop.

- Vi tok Hamilton med perfekt timing på pit stoppet, så jeg skylder støtteapparatet en stor takk, sa Alonso etter tredjeplassen.

(NTB)