EGENSABOTASJE: Vettel forsøkte å kjøre forbi Webber. Det endte med at begge havnet utenfor banen. FotO: Leonard Foeger / REUTERS.
EGENSABOTASJE: Vettel forsøkte å kjøre forbi Webber. Det endte med at begge havnet utenfor banen. FotO: Leonard Foeger / REUTERS.Vis mer

Webber og Vettel ødela for hverandre

Forbikjøring endte med at begge kjørte utfor.

|||Red Bull-førerne Mark Webber og Sebastian Vettel rotet det til og spolerte VM-runden for hverandre i Tyrkias Grand Prix søndag.

Mark Webber ledet inn i den 40. runden av 58 da hans tyske lagkamerat Sebastian Vettel forsøkte å kjøre forbi, men den klønete og svært ukloke passeringen førte til at begge havnet utenfor banen.

Vettel var ute av stand til å fortsette med skader på bilen og et synlig punktert dekk.

For Red Bull var den tilsynelatende sikre dobbeltseieren spolert og dobbel ble det i stedet til McLaren-Mercedes ved Lewis Hamilton som tok sin første seier for sesongen og den tolvte i karrieren, fulgt av lagkamerat og tittelforsvarer Jenson Button.

Mark Webber kunne fortsette etter uhellet, men for hans del var VM-runden delvis ødelagt og han kjørte inn til en tredjeplass.

Hamilton og Button sørget for McLarens første dobbeltseier siden Italias Grand Prix i 2007 da Hamilton endte som nummer to bak Spanias Fernando Alonso.

Michael Schumacher, sju ganger verdensmester, kjørte inn til fjerdeplass bak Webber, mens Nico Rosberg og Robert Kubica fulgte nærmest.

Hamiltons seier førte ham opp på tredjeplass i VM-sammendraget.

Webber leder fortsatt på 93 poeng med Button nærmest på 88.

(NTB)