SUPER-G-MESTEREN: Tina Weirather fra Liechtenstein stakk av med sammenlagtseieren i super-G. Foto: Ezra Shaw/Getty Images/AFP / NTB Scanpix
SUPER-G-MESTEREN: Tina Weirather fra Liechtenstein stakk av med sammenlagtseieren i super-G. Foto: Ezra Shaw/Getty Images/AFP / NTB ScanpixVis mer

Alpint:

Weirather knep super-G-kula

Med fem poengs margin.

Tina Weirather sikret sammenlagtseieren i super-G-cupen med sesongens første verdenscuptriumf. Ragnhild Mowinckel gjorde for mange feil og endte på 13.-plass.

Stjernealpinisten fra Liechtenstein lå bak Ilka Stuhec med 15 poeng før vinterens siste super-G-renn. Men da det gjaldt som mest slo Weirather til og knep krystallkula fra sin slovenske rival.

Til slutt vant hun sammenlagt med fem poengs margin. Stuhec ble nummer to under torsdagens verdenscupfinale i Aspen i Colorado. Hun var 35/100 sekund bak Weirather.

Feil timing

Ragnhild Mowinckel håpet å få en fin super-G-avslutning, men for mange feil kostet henne mye tid. Allerede på toppen var hun et stykke bak. Med feil timing i både inngangen og utgangen av henget, ble det bare en 13.-plass.

24-åringen var i mål 2,67 sekunder bak vinnertiden.

– Jeg gjorde for mange feil og bommet på vei inn i henget. Jeg gjorde et forsøk, men det ble som det ble, sa Mowinckel til NTB.

Vonn bommet

Mowinckel hadde et par flotte svinger i selve henget, men ellers var hun for passiv i kjøringen sin.

Hun får en sjanse til å rette på inntrykket i sesongens siste renn når det søndag skal kjøres storslalåm.

Det var 21 utøvere på startstreken torsdag, men bare 15 kom ned til mål. Lindsey Vonn var blant dem som kjørte ut. Den amerikanske stjerna mistet balansen og endte i sikkerhetsnettet.

(NTB)