Arsenal slo AC Milan og er videre i Europaligaen

Welbeck filmet seg til straffe: - Pinlig

«Norske» Salzburg slo ut Dortmund.

FILMET: Danny Welbeck faller mens Ricardo Rodriguez og Gianluigi Donnarumma protesterer. Foto: AP Photo/Alastair Grant
FILMET: Danny Welbeck faller mens Ricardo Rodriguez og Gianluigi Donnarumma protesterer. Foto: AP Photo/Alastair Grant Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): André Silva sendte av gårde et skremmeskudd allerede etter ett minutt, men portugiserens avslutning snek seg på feil side av stolpen.

Arsenal hadde med seg et betryggende tomålsforsprang fra den første kampen i Milano, men Silvas forsøk var et varsel om noe mer.

AC Milan fortsatte å forsøke utover i omgangen, men uten å få det helt til. Så smalt det fra Hakan Çalhanoglu.

Tyrkeren har et beryktet skuddbein, og utnyttet det da han fikk tid og rom med ballen 25-30 meter fra målet. Midtbanespilleren banket til og ballen føyk inn i David Ospinas venstre hjørne. En praktfull scoring av Calhanoglu, som skapte spenning i kampen om avansement.

Diskutabel straffe

Den spenningen var imidlertid svært kortvarig. For bare tre minutter seinere pekte dommeren på Milans straffemerke.

Danny Welbeck fikk en arm på skuldra, og falt på innsida av vertenes 16-meter. Dommeren og hans assistent mente at det kvalifiserte til straffespark, til store protester fra Milan-spillerne, som hadde god grunn til å føle seg bortdømt.

Blant de som slaktet Welbecks oppførsel var journalistene Oliver Holt og Jim Beglin:

Også de tidligere fotballspillerne Gary Lineker og Chris Sutton konkluderte med at Welbeck hadde kastet seg:

Welbeck stilte selv opp for å ta straffen, og mens Gianluigi Donnarumma kastet seg mot venstre, gikk spissens skudd til høyre, og Arsenal hadde igjen et forsprang på to mål.

Keepertabbe

Milan ga ikke opp, og fortsatte å presse på for nye scoringer. Etter Welbecks straffescoring var de avhengig av to mål til for å gå videre, men det lykkes ikke helt for italienerne.

I stedet var det Arsenal som gikk opp i ledelsen for første gang i kampen, og økte til 4-1 sammenlagt. Dermed var kampen om videre spill i Europaligaen i realiteten over.

Publikum ropte om at Granit Xhaka skulle skyte, og midtbanespilleren fulgte ordne. Skuddet var hardt og gikk mot hjørnet, og i stedet for å slå det ut til corner, klønet Donnarumma det til, slik at ballen gikk inn i eget mål i stedet.

Fire minutter før full tid satte Welbeck inn sitt andre mål for kvelden. Jack Wilshere la inn i feltet og fant pannebrasken til Aaron Ramsey. Hans heading ble reddet, men returen nikket Welbeck inn.

«Norsk» avansement

I en av kveldens andre oppgjør var det to nordmenn involvert. I den første kampen mellom Borussia Dortmund og RB Salzburg scoret Valon Berisha to mål i 2-1-seieren, og før hjemmekampen i Østerrike hadde laget gode muligheter til avansement mot den tyske giganten.

Berisha valgte å representere Kosovo etter at landet ble tatt inn i varmen av UEFA og FIFA, og har ti landskamper for nasjonen. Fredrik Gulbrandsen startet på benken Salzburg, men kom inn etter 66 minutter.

Dortmund trengte to scoringer for å gå videre, men klarte aldri å true hjemmelaget. Dermed er Salzburg noe overraskende videre i Europaligaen på bekostning av tyskerne.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer