Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Welbeck ordnet ny 1-0-seier med vakker scoring

England kan ha pådratt seg flere skader før EM.

ELEGANT: Danny Welbeck lurte Thomas Vermaelen og satte vakkert inn vinnermålet. REUTERS/Nigel Roddis/NTB Scanpix
ELEGANT: Danny Welbeck lurte Thomas Vermaelen og satte vakkert inn vinnermålet. REUTERS/Nigel Roddis/NTB Scanpix Vis mer

England imponerte ikke, men Danny Welbeck sikret 1-0-seier mot Belgia i lørdagens EM-oppkjøring på Wembley.

Dermed har Roy Hodgson vunnet sine to første kamper som engelsk landslagssjef med 1-0. Den tidligere Liverpool- og West Bromwich-manageren innledet med 1-0 mot Norge på Ullevaal forrige uke.

Kaptein Steven Gerrard ble kåret til Englands beste. Dårlig nytt for England var det at stopperen Gary Cahill måtte ut. Chelsea-spilleren skal til røntgenundersøkelser. Det fryktes at han har pådratt seg brudd i kjeven. Ifølge BBC må også stoppermakker John Terry undersøkes for skade. Den tidligere England-kaptein kan ha pådratt seg en hamstringskade.

Welbeck reddet seieren da han løp gjennom på en pasning fra Manchester United-lagkameraten Ashley Young etter 36 minutter. Han løftet ballen over Belgias keeper Simon Mignolet. Det var Steven Gerrard som først vant en duell og kunne gi Young ballen.

Bor i Polen Til uken reiser England til Krakow i Polen, hvor laget skal bo, selv om Englands kamper skal spilles i Ukraina. England møter Frankrike, Ukraina og Sverige i gruppespillet i fotball-EM.

Hodgson fikk neppe mange svar mot Belgia. Dårlige oppspill, individuelle feil og et noe forsiktig spill var inntrykket lørdag. I tillegg til Gerrard så var det ungguttene Welbeck (21) og Alex Oxlade-Chamberlain (18) som beveget seg mest og tok egne initiativ.

Mållinjeteknologi Belgias Dries Mertens fikk korrekt sin scoring etter 17 minutter annullert for angrep på Cahill. Begge lagene hadde hvert sitt skudd i stolpen. Guillaume Gillet traff stolpeverket for belgierne, mens Jermain Defoe gjorde det samme for hjemmelaget.

For første gang ble den såkalte Hawk-Eye-teknologien brukt. Mållinjeteknologi er trolig framtiden i fotball, men det var ingen tvilsomme avgjørelser som trengte tekniske hjelpemidler lørdag.

England innleder fotball-EM mot Frankrike i Donetsk 11. juni.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media